Pátek , 19. 04. 2024

Rostislav

Italské okénko: Připravte si plněné koblihy bomboloni

Koblihy bomboloni jsou vyráběné z ingrediencí, které zaručeně najdete doma. Bomboloni jsou jednou z tradičních sladkostí karnevalové sezóny, ale dnes se připravují po celý rok. I když se říká, že jsou toskánského původu, běžně se prodávají jako občerstvení v mnoha patisseriích, pekárnách a kavárnách po celé zemi. Pojďme si je společně připravit doma.
bomboloni
Bomboloni jsou lahodné italské koblížky plněné krémem.

Těsto na bomboloni

Ingredience:

  • 105 ml mléka
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 30 g krystalového cukru
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 velké vejce
  • kůra z 1/2 pomeranče
  • 1/2 lžičky vanilky
  • 275 g polohrubé mouky
  • 1 špetka soli

Postup přípravy těsta:

  1. Do mísy mixéru dejte mouku, cukr a droždí a míchejte, aby se spojily.
  2. Na mouku rovnoměrně rozetřete olej a poté vlijte vejce a vlažné mléko.
  3. Připojte k mixéru hnětací nástavec a hněťte při nízké rychlosti po dobu 10 minut.
  4. Po 10 minutách by těsto mělo být hladké, elastické a lehce lepivé.
  5. Těsto vyklopte na čistou pracovní plochu a hnětením vytvarujte hladkou kouli.
  6. Těsto vložíme do čisté mísy vymazané olejem a přikryjeme potravinářskou fólií. Nechte kynout 2-3 hodiny nebo do ztrojnásobení velikosti.
  7. Jakmile těsto vykyne, vyklopte ho na čistou pracovní plochu, vyklepněte vzduch a poté ho párkrát prohněťte zpět do hladké koule.
  8. Těsto rozválejte rukama na obdélník o tloušťce 1,5 centimetru.
  9. Pomocí vykrajovátka nebo sklenice vykrájejte kulaté koblihy o průměru asi 7 centimetrů.
  10. Vykrojené bomboloni položte na povrch vyložený pečicím papírem a volně přikryjte plastovou fólií. Nechte kynout 1-1,5 hodiny nebo do zdvojnásobení velikosti.

Zatímco koblihy kynou, připravte si krém, kterým je budete plnit.

bomboloni
Těsto můžete vykrájet sklenicí nebo vykrajovátkem.

Náplň

Ingredience na krém:

  • 210 g cukru krystal
  • 50 g nebělené víceúčelové mouky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 6 žloutků
  • 2 vejce
  • 1 l mléka
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička citronové kůry

Výroba krému:

  1. Do velké mísy dejte žloutky, cukr, vanilku a citronovou kůru a šlehejte, dokud se dobře nespojí.
  2. Přidejte kukuřičný škrob a znovu šlehejte, dokud se dobře nespojí.
  3. Zahřejte mléko v hrnci, dokud nebude horké, poté vypněte teplo a nechte 1 minutu odstát.
  4. Do vaječné směsi za stálého šlehání pomalu přilévejte mléko, aby se vejce nesrazila a neměla hrudky.
  5. Nalijte směs zpět do hrnce a za stálého míchání zahřívejte na mírném ohni, dokud nebude hustá a krémová (asi 10-15 minut), směs musí být velmi hustá. Nezvyšujte teplotu, jinak se vejce uvaří.
  6. Jakmile směs zhoustne, stáhněte plamen a nechte vychladnout, než ji dáte do bomboloni.
K TÉMATU  Konec Pizzy! Je tu polenta. Co všechno jste nevěděli o zázraku italské gastronomie a jak si ji připravit na x způsobů? Zkuste naše recepty!

Během výroby krému už koblihy nakynuly, tím pádem přišel čas jejich smažení.

Smažení koblih

  1. Do velké hluboké pánve nebo hrnce nalijte zhruba 7 cm oleje a rozehřejte na vysoký plamen.
  2. Na rozpáleném oleji můžete začít smažit.
  3. Smažte koblihy po dobu 2 minut z jedné strany, poté je obraťte a smažte další 2 minuty.
  4. Hotové bomboloni vyjměte a nechte asi 2 minuty okapat na papírové utěrce, poté koblihy obalte v cukru krystal.
  5. Před plněním nechte vychladnout.
bomboloni
Čím vaše bomboloni naplníte?

Plnění koblih bomboloni

  1. Chcete-li bomboloni naplnit, vložte malý nůž do strany koblihy a pohybujte jím, abyste udělali malý řez.
  2. Cukrářský sáček naplňte krémem.
  3. Skrz otvor naplňte koblihy.

Koblihy bomboloni můžete plnit také džemem, pistáciovým krémem nebo Nutellou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Podzimní jablečné croissanty z kynutého těsta

Jen 5 ingrediencí vám stačí na voňavá ostružinová povidla

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
https://www.insidetherustickitchen.com/bomboloni-italian-doughnuts/, https://anitalianinmykitchen.com/disclosureprivacy/, https://www.ricardocuisine.com/en/recipes/7237-italian-bomboloni-doughnuts, https://www.tasteatlas.com/bomboloni
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
https://www.insidetherustickitchen.com/bomboloni-italian-doughnuts/, https://anitalianinmykitchen.com/disclosureprivacy/, https://www.ricardocuisine.com/en/recipes/7237-italian-bomboloni-doughnuts, https://www.tasteatlas.com/bomboloni
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

0.0/5

20 minut příprava + minimálně 3 hodiny chlazení

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek