Bábovka bez mouky, která je vhodná i pro celiaky. Je skvělá!
A podobně je tomu s prášky do pečiva – ty levnější obvykle lepek obsahují, o něco dražší prášky do pečiva bývají bezlepkové. Naše bábovka bez mouky se pochopitelně může upéct také jen tak, nemusíte mít v rodině nikoho s lepkovou intolerancí. Chutná znamenitě a hotová je rychleji než klasická bábovka z mouky.
Bábovka bez mouky – ingredience
Na upečení naší jednoduché bábovky budete potřebovat je tyto suroviny:
- 5 celých vajec
- 200 g moučkového cukru
- 150 ml slunečnicového oleje
- 25 g holandského kakaa
- 3 balíčky vanilkového pudinku
- 1 prášek do pečiva
- Špetku soli
- Máslo na vymazání bábovkové formy
Příprava
Rozklepněte si všechna vejce a oddělte si žloutky od bílků. Bílky si smíchejte s cukrem, lehce je přisolte a vyšlehejte do hutného sněhu. Ve sněhu postupně rozmíchejte všechny tři balení pudinku spolu s práškem do pečiva a slunečnicovým olejem. Nakonec za stálého šlehání přimíchejte také bílky.
Těsto důkladně zpracujte, aby v něm nebyly hrudky. Možná to bude chvilku trvat, bezlepkové pudinky bohužel hrudkují víc než ty klasické. Hotové těsto rozdělte na dvě poloviny. Do jedné zapracujte holandské kakao, těsto pak znovu pořádně zpracujte v mixeru.
Bábovkovou formu důkladně vymažte máslem. Pokud nepečete bezlepkovou bábovku, můžete ji také zlehka vysypat hladkou moukou, ale není to nutné. Do formy nejprve nalijte vanilkové těsto. Několik minut počkejte a pak ho přelijte těstem čokoládovým. Aby se vrstvy bábovky hezky spojili, počkejte několik minut, než ji dáte do trouby.
Bábovku pečte při teplotě 180 °C po dobu 20 až 25 minut. Servírujte posypanou moučkovým cukrem a přizdobenou šlehačkou. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT