Středa , 24. 04. 2024

Jiří

Zapečené penne s rajčatovou omáčkou a tuňákem

Večeře v týdnu bývají celkem často oříšek. Co uvařit, aby to stálo málo peněz, nezabralo to moc času, a přitom se všichni najedli a pochutnali si? Odpovědí na tuto otázku, vám může být recept na zapečené těstoviny.
zapečené penne
ilustrační obrázek

Rychlá večeře nebo prázdninový oběd ze surovin, které se většině z nás válí doma. Zapečené penne s rajčatovou omáčkou, olivami, tuňákem a sýrem nadchnou každého člena rodiny. Vyzkoušejte tento recept a uvařte něco nového, snadného a plného chuti.

TIP: Máte-li rádi jídlo trochu pikantnější, přidejte do rajčatové omáčky při přípravě asi půl čajové lžičky drceného chilli nebo pálivé papriky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Zapečené těstoviny s kuřecím na 101 způsobů

Těstoviny s cuketou a smetanovou omáčkou budou mít úspěch

Zapečené penne s tuňákem

porce
g / porce
Ingredience:
  • 400
    400
    g
    těstovin penne
  • 2
    2
    větší červené papriky
  • 2
    2
    lžíce
    olivového oleje
  • 1
    1
    lžička
    sušeného česneku
  • 1
    1
    sklenice
    rajčatové omáčky
  • 1
    1
    plechovka
    krájených rajčat
  • 1
    1
    balení
    oliv
  • 2
    2
    konzervy
    tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1
    1
    plechovka
    kukuřice
  • 100
    100
    g
    eidamu
  • 50
    50
    g
    parmezánu
  • cukr, sůl a pepř dle chuti
  • čerstvá bazalka

Postup:

  1. Na pánvi si rozpalte olivový olej. Papriky si nakrájejte na kratší nudličky a přendejte je na pánev. Zlehka opečte a když začnou papriky měknout, přidejte česnek, rajčatovou omáčku, scezená krájená rajčata, slité olivy nakrájené na poloviny, kukuřici, špetku cukru, sůl a pepř podle chuti. Všechny ingredience společně prohřejte, a nakonec přidejte na pár posledních minut vaření scezeného tuňáka.

  2. Těstoviny penne dejte vařit podle návodu na obalu s trochou soli a oleje do hrnce. Dávejte si pozor, abyste je nerozvařili – správně by měly být tzv. al dente neboli na skus.

  3. Mezitím si rozehřejte troubu na 160 °C na mód gril. Těstoviny promíchejte s rajčatovou omáčkou a přendejte do zapékací misky. Eidam a parmazán nastrouhejte najemno a promíchejte. Sýrovou směs nasypte na vršek těstovin a dejte do trouby zapékat asi na 15 minut než začne sýr zlátnout.

  4. Zapečené penne nechte před podáváním trochu zchladnout a dozdobte je špetkou čerstvé bazalky.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
italská kuchyně
jednoduché recept
italská kuchyně
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek