Čtvrtek , 02. 02. 2023

Nela a Hromnice

Vánoční biskupský chlebíček s čokoládovou polevou

Biskupský vánoční chlebíček je charakteristickým zástupcem (ne)cukroví, které se připravuje během vánočních svátků. Zkuste ho i vy a překvapte sváteční návštěvy něčím novým.
biskupský chlebíček
ilustrační obrázek

Ke snídani vánočku, po obědě zakousnout pár kousků lineckého cukroví a co k odpolední kávě? Dnešní recept může být odpovědí na tuto otázku. Vánoční biskupský chlebíček je plný zdravých oříšků, sladkého kandovaného a sušeného ovoce a čokoládová poleva mu dodává šmrnc. Jeho příprava je snadná a rychlá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Ta nejlepší vánočka s receptem od nás

Netradiční nepečené vánoční kuličky s překvapením

Biskupský chlebíček

porce
g / porce
Ingredience:
  • 50
    50
    g
    lískových ořechů
  • 50
    50
    g
    vlašských ořechů
  • 80
    80
    g
    sušených fíků
  • 80
    80
    g
    sušených datlí
  • 50
    50
    g
    sušených meruněk
  • 50
    50
    g
    kandované pomerančové kůry
  • 1
    1
    hrst
    rozinek
  • 2
    2
    vejce M
  • 60
    60
    g
    másla
  • 100
    100
    g
    polohrubé mouky
  • 5
    5
    g
    skořice
  • 8
    8
    g
    jedlé sody
  • 1
    1
    špetka
    muškátového oříšku
  • 50
    50
    g
    třtinového cukru
  • 1
    1
    tabulka
    vysokoprocentní čokolády

Postup:

  1. Žloutky z vajec, máslo a cukr vyšlehejte do pěny. Poté zašlehejte polohrubou mouku smíchanou s jedlou sodou, muškátovým oříškem a skořicí. Z bílků vypracujte tuhý sníh a ten opatrně vmíchejte do těsta tak, aby bylo vzdušné.

  2. Oba druhy oříšků, fíky, datle, meruňky a pomerančovou kůru nasypte do robotu a nahrubo nasekejte. Směs přidejte do těsta, přisypte rozinky a důkladně promíchejte.

  3. Vymažte si formu na srnčí hřbet nebo na chleba a naplňte ji těstem. Pečte v předem vyhřáté troubě na 160 °C asi 45 minut nebo dokud zapíchnutá špejle nevyjde z těsta ven suchá. Pokud by se chlebíček pekl nerovnoměrně, přikryjte ho alobalem.

  4. Ponechte ho trochu vychladnout a poté biskupský chlebíček vyklopte. Rozpusťte ve vodní lázni čokoládu a chlebíček s ní rovnoměrně polijte. Nechte zatuhnout a poté můžete podávat.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek