Pátek , 03. 02. 2023

Blažej

Luxusní plněné bochánky: Ani koblížky, ani větrníky

Jednoduchý recept, snadná příprava, ale fenomenální výsledek. Tak by se ve zkratce dal popsat dnešní návod na zákusek, který obstojí i při „lepších“ příležitostech, než je pouhé posezení u kávy.
bochánky
ilustrační obrázek

Máme pro vás luxusní plněné bochánky, které někomu budou připomínat koblížky, jinému větrníky. Těsto je jen z několika málo surovin, stejně tak vanilkový krém, který doplní jahodová marmeláda. Nechte se unést chutí této sladké „bomby“, se kterou zazáříte na každé oslavě.

TIP: Záleží jen na vás, jak moc si při přípravě těchto bochánků vyhrajete s jejich estetickou stránkou. Chutnat vám budou tak jako tak.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jednoduché a lahodné koblížky, které zvládne každý. Obsahují jednu zajímavou surovinu

Italské okénko: Připravte si plněné koblihy bomboloni

Plněné bochánky

porce
g / porce
Ingredience na těsto:
  • 250
    250
    ml
    plnotučného mléka
  • 120
    120
    g
    másla
  • 130
    130
    g
    hladké pšeničné mouky
  • 80
    80
    g
    krupicového cukru
Ingredience na krém:
  • 1
    1
    sáček
    vanilkový Créme Olé Dr. Oetker
  • 1
    1
    kelímek
    smetany ke šlehání
  • 250
    250
    ml
    mléka
  • jahodová marmeláda
  • 1
    1
    sáček
    mléčné čokoládové polevy

Postup:

  1. Mléko si nalijeme do středního rendlíku, přidáme krystalový cukr a pomalu zahříváme. Postupně přidáváme na kousky nakrájené máslo a mícháme, aby se v mléce rozpustilo. Dávejte pozor, aby se vám směs nezačala vařit.

  2. Do teplého mléka přidáváme po lžících mouku. Mícháme metličkou, aby nám v těstě nevznikaly hrudky. Až budeme mít všechny suroviny spojené, odstavíme hrnec a těsto uvnitř necháme vychladnout.

  3. Zchladlé těsto si přendáme do misky a ručně po jednom zapracujeme celá vejce. Výsledná konzistence těsta by měla být polotuhá.

  4. Na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme středně velké bochánky. Pomáháme si lžící nebo v případě, že chceme, aby byl výsledek více vzhledný, naplníme těstem cukrářský sáček. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut nebo dokud nejsou bochánky zlatavé. Poté je vyndáme a necháme vychladnout.

  5. Do misky si dáme vanilkový Créme Olé od Dr. Oetkera, ztužovač šlehačky, smetanu ke šlehání a mléko a vyšleháme tuhý krém.

  6. Bochánky si podélně rozřízneme a na spodní stranu namažeme jahodovou marmeládu. Následně cukrářským sáčkem naneseme krém a překryjeme ho vrchní polovinou bochánku. Mléčnou polevu si rozpustíme ve vodní lázni a bochánky jí pocákáme. Před podáváním lehce zasypeme moučkovým cukrem.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
střední recept
střední recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek