Středa , 16. 10. 2024

Havel

Formu na bábovku využijte i jinak. Připravte v ní chutný slaný předkrm

Formu na bábovku má doma snad každý. A k čemu ji používá, to nemusíme dlouze rozepisovat. Je to pečení jednoho z nejznámějších a nejpopulárnějších dezertů u nás. Věděli jste ale, že se dá použít také jinak? Pokud ne, ukážeme vám ještě jednu možnost. Recept na zajímavý a poměrně specifický předkrm.
předkrm
Předkrm z formy na bábovku

Pokud ne, ukážeme vám ještě jednu možnost. Recept na zajímavý a poměrně specifický předkrm.

Chutný předkrm. Co budete potřebovat?

Aby se vám zajímavý předkrm z dortové formy povedl, bude stačit jenom několik běžných ingrediencí, které však dohromady pomohou vytvořit zcela unikátní chuť. Konkrétně si připravte:

  • 750 g brambor
  • 200 g mouky
  • 2 vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 50 g parmezánu
  • 200 g šunky
  • 100 g mozzarelly
  • Sůl a pepř
  • Bylinky
  • Máslo
  • Olivový olej

Základem jsou brambory

Naprostým základem pro tento recept jsou brambory. Ty oloupejte, nakrájejte a klasicky uvařte v osolené vodě. Potom vezměte šťouchadlo a lehce je zpracujte. Vznikne směs, do které se přidají bylinky, máslo, olej, pepř a sůl a vše se důkladně promíchá. Takto nechte brambory odležet, aby byly studené.

brambory
Brambory jsou hlavní ingrediencí. (zdroj foto: pixabay.com)

Pokračujte v přípravě

Když mají brambory pokojovou teplotu, můžete pokračovat v přípravě směsi. Přidejte vejce, mouku, nastrouhané oba druhy sýrů a také nahrubo nastrouhanou uzeninu. Vše ještě jednou důkladně promíchejte a vaše směs na chutný předkrm je hotová. Na závěr raději ještě jednou ochutnejte, zda jste s chutí opravdu spokojeni.

Vše upečte

Nyní už konečně využijete svou formu na bábovku. Hotovou směs do ní dejte a dále ji vložte do trouby předehřáté na teplotu 180 stupňů Celsia. Při této teplotě pečte po dobu 30 – 35 minut. Následně vyndejte, nechte vychladnout a klasicky vyklepněte. Potom dejte do lednice vychladit, nakrájejte na tenké plátky a můžete podávat.

Garantujeme vám, že vy ani vaši hosté jste takto zajímavý předkrm ještě nejedli. Přitom je tak jednoduchý a jeho základem je něco, co dnes považujeme v kuchyni za naprostou samozřejmost. Jsou to brambory.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Zapomeňte na marmeládu. Naplňte palačinky něčím netradičním. Zkuste tyto slané i sladké náplně

K TÉMATU  Osvěžující těstovinový salát ala „Hawai“. Pochutnejte si na něm i vy

Slaninové závitky s mletým masem uvnitř: Skvělý recept pro lenivé hospodyňky

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek