Pátek , 04. 10. 2024

František

10 minutová mramorová buchta. Nevěříte?

Máte rádi bábovky? Pak zbystřete. Máme pro vás totiž recept na mramorový zákusek, který je ještě lepší, než ta nejlepší bábovka od vaší babičky. To už chce kuráž taková slova pronést.
mramorová buchta
Máte neohlášenou návštěvu? Tahle mramorová buchta vám zabere jen pár minut.

Mramorovou bábovku zná každý. Dvoubarevná ale nemusí být jen bábovka. Sladkým důkazem je tahle mramorová buchta, která je navíc hotová za 10 minut. Stihnete ji proto připravit, i když máte návštěvu už doslova za dveřmi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Bábovky na jarní dny. Jakou si připravíte vy?

Nadýchaná dvoubarevná bublanina ze šlehačkového těsta. Mňam!

Mramorová buchta

porce
g / porce
Ingredience:
  • 4
    4
    ks
    vejce
  • 300
    300
    g
    hladké mouky
  • 250
    250
    ml
    plnotučného mléka
  • 150
    150
    g
    moučkového cukru
  • 100
    100
    g
    másla
  • 25
    25
    g
    holandského kakaa
  • 5
    5
    g
    mleté vanilky nebo lžička vanilkového extraktu
  • 2
    2
    balení
    kypřicího prášku
  • špetka soli

Postup:

  1. Všechna vejce rozklepněte do misky, zlehka si je prosolte a vidličkou našlehejte. Pak do nich postupně přimíchejte všechen moučkový cukr s mletou vanilkou a pokračujte ve šlehání, dokud nevznikne jednolitá hmota.

  2. Do této hmoty zapracujte oba prášky do pečiva a spolu s nimi změklé máslo. To můžete předem nahřát ve vodní lázni nebo v mikrovlnce, aby se vám rozpustilo a lépe se s ním pracovalo.

  3. Přidejte ke směsi mouku a pečlivě zapracujte. Poté přilijte i mléko (asi půl deci si schovejte stranou). Těsto bude mít přibližně konzistenci pudinku. Dobře zpracované těsto si rozdělte na dvě stejné poloviny do dvou různých misek.

  4. Ve zbytku mléka rozmíchejte kakaový prášek. Aby se prášek snáze rozpustil, můžete si mléko napřed nahřát v mikrovlnce. Pastu z mléka a kakaa zapracujte do jedné poloviny těsta a míchejte, dokud nebude mít těsto stejnoměrnou barvu.

  5. Formu na pečení vymažte máslem a vysypte trochou mouky nebo strouhanky. Do vymazané formy postupně na střídačku přelévejte kakaové i vanilkové těsto. Ti šikovnější mohou zkusit i nějaké barevné vzory podle tvaru a velikosti formy.

  6. Dezert dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Mramorová buchta bude podle velikosti formy upečená za 35-45 minut.

Video návod

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
česká kuchyně
10 minut + 40 minut pečení délka vaření
jednoduché recept
česká kuchyně
10 minut + 40 minut pečení délka vaření

Video návod

Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek