Pondělí , 03. 10. 2022

Bohumil

Tvarohová bublanina s jahodami. Přinášíme recept, který si oblíbíte

Jahodová sezóna je v proudu. Proto je nejlepší čas si z nich připravit výborný, měkký a nadýchaný koláč, který můžete dát v klidu i dětem.
tvarohová bublanina
Když bublanina, tak z tvarohu! (zdroj foto: onatv.cz)

Tvarohová bublanina se skládá jako již klasicky ze tří částí, a to z piškotu, náplně a samotných jahod. Velkou výhodou je, že nepotřebujete příliš surovin a všechny je zaručeně máte doma, takže nemusíte ani běžet do obchodu a utrácet. Vyndejte pár základních věcí, opláchněte jahody a pusťte se do toho! Zaručujeme, že si recept zamilujete vy i zbytek vaší rodiny.

Co potřebujete

Nejvíc ingrediencí pochopitelně potřebujete na piškot, ale každá správná hospodyňka a kuchařka je má vždy po ruce. Stačit vám budou 2 šálky polohrubé mouky, 1 šálek cukry krystal, 1 a půl šálku mléka, ½ šálku oleje, 4 vejce a 1 sáček kypřícího prášku. Na dokončení budete potřebovat umyté a nakrájené jahody. Náplň je ještě jednodušší. Stačí vám k tomu pouhé dvě suroviny, a to:

  • 1 balení jemného tvarohu,
  • moučkový cukr dle chuti.

Tvarohová bublanina a jak ji připravit

Připravit piškot je velmi jednoduché. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny (nerozdělujte je a použijte celá), přidejte olej, mléko a nakonec všechny sypké suroviny. To znamená kypřící prášek do pečiva a prosátou mouku. Následně vše propracujeme do těsta. Směs nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Druhou možností je plech vyložit pečícím papírem. Záleží, co vám více vyhovuje.

Jako náplň jednoduše smíchejte tvaroh s cukrem tak, aby vám to chutnalo. Náplň poté naneste na piškotové těsto, dejte na něj jahody nakrájené na plátky a dejte péct. Trouba by měla být dobře předehřátá na 180 stupňů. Doba pečení bude asi 30 minut, koláč bude hotový ve chvíli, kdy se okraje zbarví dorůžova.

Bublaninu můžete s klidem naservírovat i dětem, protože se jedná o poměrně zdravý koláč, ve kterém není obrovské množství cukru. A ještě do nich dostanete čerstvé jahody.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

K TÉMATU  Ovocná bublanina jako od babičky. Tu si zamilujete!

Lahodný jahodový koláč s mascarpone

Sypaný jahodový koláč, jaký jste ještě neochutnali! Jednoduchý a skvělý

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek