Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Osvěžující dezert pro každé roční období. Stačí jen pár surovin

Doba, kdy byly při přípravě dortů a dalších dezertů oblíbené hutné korpusy a těžké máslové krémy, je už dávno pryč. Teď uděláte hostům větší radost tím, když jim připravíte lehký dezert, který sní i dámy s chutí a bez starostí o svou životosprávu.
dezert
S jednotlivými vrstvami můžete experimentovat. (foto: 123RF)

Lehčí zákusky lidé uvítají zejména během teplých měsíců, ale tento si můžete připravit kdykoliv během roku. Možná vás zároveň i trochu naladí na nadcházející jaro, které pomalu ale jistě klepe na dveře. Osvěžující dezert připravíte velice jednoduše a jeho úspěch je zaručený.

Ingredience na osvěžující dezert

  • 0,5 kg měkkého tvarohu
  • 0,5 l mléka (nejlépe plnotučného)
  • dětské piškoty
  • 2 sáčky pudinku s vanilkovou příchutí
  • přibližně lžíce a půl moučkového cukru
  • ovoce

Postup přípravy

Nejprve si připravte pudink, a to tak, že obsah obou sáčků uvaříte v mléce. Po uvaření do této směsi přidejte cukr a měkký tvaroh.

Připravte si kulatou dortovou formu menšího průměru a dno poklaďte hustě dětskými piškoty. Na tento základ nalijte přibližně polovinu připravené směsi, na ni dejte další vrstvu piškotů a také ovoce podle své chuti.

Může to být jeden druh ovoce, ale můžete samozřejmě pro větší barevnost a zajímavější chuť zvolit také více druhů. Jen dávejte pozor na to, že pokud budete používat ovoce, které obsahuje pecky, tedy např. třešně nebo višně, je zapotřebí je nejprve odpeckovat. Ovocem nešetřete, čím více ho do dezertu dáte, tím bude více osvěžující.

Ovoce je samozřejmě vždy lepší čerstvé, ale pokud právě není sezóna, můžete využít i ovoce kompotované, jen ho předtím nechejte na sítku dobře odkapat. Šťávu můžete využít k pokapání piškotů a díky tomu je zvláčníte.

Vrstvu ovoce a piškotů přelijte další polovinou směsi a máte téměř hotovo. Vrchní část dezertu můžete ještě například posypat kakaem nebo skořicí přes jemné sítko. Zákusek můžete ozvláštnit i tak, že do jedné poloviny tekuté směsi vmícháte horkou čokoládu.

Má-li forma víko, zavřete ji, pokud ne, můžete pro zakrytí dezertu použít potravinářskou folii. Osvěžující dezert s ovocem dejte před podáváním na několik hodin do ledničky (ideálně před noc) a poté jej krájejte na porce.

K TÉMATU  Recept na kuřecí prsa ve smetanovo-česnekové omáčce

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Vanilkový dezert s mandlemi. Krémový a nadýchaný

Lahodný dezert s krémem, ovocem a želatinou skvěle vypadá a ještě lépe chutná

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek