Pátek , 04. 10. 2024

František

Zdravý hruškový koláč podle Honzy Eliáše: Lahodná pochoutka bez výčitek

Honza Eliáš, známý foodblogger, kterého sledujete na Instagramu jako Cestaklukazmesta, přichází s receptem, který spojuje jednoduchost, zdraví a chuť v jednom. Hruškový koláč, kde se snoubí chuť hořké čokolády s jemností hrušek, vás nadchne nejen svou lahodnou kombinací, ale také tím, že jde o zdravější variantu dezertu. A navíc, jeho příprava je rychlá a zvládnete ji i s minimem ingrediencí.
Hruškový
Zdravý hruškový koláč podle Honzy Eliáše: Lahodná pochoutka bez výčitek

Proč si upéct tento hruškový koláč?

Podzim je tady a s ním přichází čas na hrušky, které k tomuto ročnímu období neodmyslitelně patří. Jejich jemná, sladká chuť skvěle doplňuje podzimní dezerty, a když je zkombinujete s hořkou čokoládou, vznikne opravdová lahůdka. Hrušky navíc dodají koláči šťavnatost a přirozenou sladkost, díky které není potřeba přidávat tolik cukru.

Tento hruškový koláč je nejen lahodný, ale také zdravější varianta klasického pečiva. Mandlová mouka, kokosový olej a minimální množství kokosového cukru dělají z tohoto dezertu ideální volbu pro ty, kdo se snaží jíst zdravě, ale nechtějí se vzdát sladkých potěšení.

Upečte si tento hruškový koláč, který potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i vaše tělo. Navíc, příprava je rychlá a zvládnete ji i jako začátečník. Hrušky na vrchu koláče se krásně rozpečou a vytvoří šťavnatou vrstvu, kterou si zamilujete.

Hruškový
Hrušky neodmyslitelně patří k podzimu.

Tento koláč je ideální na podzimní večery, kdy si chcete dopřát něco sladkého, ale nechcete se vzdát zdravějších alternativ.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Dýňový koláč podle Honzy Eliáše, kterého znáte na Instagramu jako Cestaklukazmesta

15 minutový dezert s tvarohem jen z pár ingrediencí

Hruškový koláč podle Honzy Eliáše

porce
0 g / porce
Ingredience:
  • 100
    100
    g
    mandlové mouky (nebo mleté mandle)
  • 100
    100
    g
    hořké čokolády
  • 100
    100
    g
    kokosového oleje
  • 30
    30
    g
    kokosového cukru (nebo jiný)
  • 2
    2
    celá vejce
  • 2
    2
    lžíce
    kakaa
  • 1
    1
    lžička
    kypřícího prášku
  • Špetka soli
  • ks
    hrušek

Postup:

  1. Rozpusťte hořkou čokoládu a kokosový olej. Nechte lehce vychladnout. Mezitím v jedné míse smíchejte mandlovou mouku, kakao, kypřící prášek a špetku soli. V další míse smíchejte žloutky s kokosovým cukrem a přidejte rozpuštěnou čokoládu s olejem. Vše důkladně promíchejte.

  2. Vyšlehejte bílky do tuhého sněhu. Opatrně ho zapracujte do čokoládové směsi, aby těsto zůstalo lehké.

  3. Nalijte těsto do připravené formy a na něj položte oloupané hrušky. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 35 minut.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
Sladké
1 hodina délka vaření
jednoduché recept
Sladké
1 hodina délka vaření
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek