Sobota , 12. 10. 2024

Marcel

Vánoční vanilkové trubičky z nadýchaného těsta

Vánoce jsou pochopitelně hlavně tradiční záležitostí, ale trocha experimentování při přípravě cukroví rozhodně není na škodu. Co kdybyste letos svou štědrovečerní tabuli obohatili o vanilkové trubičky z nadýchaného těsta, na které pro vás máme recept?
vanilkové trubičky
ilustrační obrázek

Vanilka ke svátkům vánočním bez debat rozhodně patří. Není nic lepšího než kuchyně, ze které se line sladká a opojná vůně čerstvé dobroty. Vanilkové trubičky vám možná na první pohled budou připomínat kremrole, ale oproti nim je v nich lahodný krém, který je obalený křupavým, přesto vláčným těstem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Vánoční šuhajdy s ořechy a rumem. Znáte toto tradiční cukroví?

Krémový koláč: kombinace listového těsta a výborného vanilkového krém

Vanilkové trubičky

porce
g / porce
Ingredience na těsto:
  • 800
    800
    g
    hladké mouky
  • 275
    275
    ml
    slunečnicového oleje
  • 250
    250
    ml
    odstáté převařené vody
  • špetka soli
Ingredience na krém:
  • 1
    1
    l
    plnotučného mléka
  • 250
    250
    g
    moučkového cukru
  • 250
    250
    g
    másla
  • 75
    75
    g
    polohrubé mouky
  • 1
    1
    vanilkový lusk
  • 3
    3
    vejce
  • špetka soli

Postup:

  1. Začneme těstem. Smíchejte v míse mouku s olejem, odstátou vodou a špetkou soli. Vypracujte hutné těsto, které zabalte do potravinářské folie. Těsto pak nechte přes noc odpočinout v lednici.

  2. Druhý den ráno těsto natrhejte na kousky a ty rozválejte na tenké obdélníčky. Obdélníčky pak zarolujte do trubiček. Trubičky vyskládejte na plech vystlaný pečicím papírem a dejte péct při teplotě 180 °C. Trubičky budou upečené za 5-15 minut, záleží na jejich tloušťce a velikosti. Hotové trubičky vyndejte z trouby a dejte je vychladnout. Při plnění by měly mít pokojovou teplotu.

  3. Zatímco vám trubičky chladnou, připravte si vanilkový krém. V hrnci si rozklepněte vejce, zlehka je osolte a rozšlehejte vidličkou. Do vajec přidejte cukr a mléko. Pak do směsi přimíchejte také semínka vanilkového lusku (případně lžičku vanilkového extraktu).

  4. V této fázi dejte hrnec na plotnu na mírný plamen a směs za stálého míchání zahřívejte. Krátce předtím, než krém začne vřít, v něm začněte rozmíchávat mouku. Když krém dosáhne varu, stáhněte ho z plotny a rozmíchejte v něm máslo.

  5. Hotový krém nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Pak ho přendejte do cukrářského pytlíku, aby se vám trubičky snáze plnily. Vanilkové trubičky naplňte jednu po druhé a dejte je na hodinu do lednice, aby krém zatuhl. Před podáváním je dozdobte moučkovým cukrem, aby vypadaly jako zasněžené.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
střední recept
střední recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek