Pátek , 02. 12. 2022

Blanka

Salko buchty, které nakynou až v troubě. Žádné čekání ani složitá příprava

Rychlobuchty, tak bychom mohli nazvat tyto buchty, které ani minutu nekynou. Sladké pečivo jako od babičky je sice velice lákavé, ale zpravidla nás v samotném zárodku odradí jejich příprava. Přece jen klasický recept není pro žádné pekaře začátečníky, proto většinou spolkneme slinu a počkáme si, až nám je upeče někdo zkušenejší. To ale s dnešním receptem končí!
salko buchty
Salko buchty jsou bez čekání i bez složité přípravy. (zdroj foto: electropiknik.cz)

V hlavní roli salko buchty

Vynikající chuť těchto buchet tkví v jediném – v karamelovém Salku. Tato ingredience je alfou a omegou celého receptu. Dávkování si samozřejmě můžete určit sami, nezapomínejte, že Salko samo o sobě je dost sladké, proto můžete ubrat například na cukru. Vše záleží na vaší chuti. Společně s karamelovým Salkem je potřeba si připravit ještě následující složky.

  • 860 g másla
  • 310 g polohrubé mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 PL moučkového cukru
  • 110 ml sladké smetany
  • Citrónová kůra nebo aroma
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva

Postup na přípravu těsta

Máslo rozdrobíme do polohrubé mouky a přidáme další sypké složky, tedy prášek do pečiva a oba cukry. Přidejte vejce, sladkou smetanu a začněte vypracovávat jemné těsto. Nebojte se zapojit holé ruce. Hezky těsto propracujte, dokud z něj nevytvoříte jednotnou, hladkou hmotu.

Žádné kynutí, rovnou pečení

Jakmile je těsto na salko buchty hotové, nemusíte jej nechávat kynout. Není potřeba na nic čekat. Vyválejte nebo rukama roztáhněte těsto do placky a pomocí hrnku nebo sklenice vytvořte stejně velká kolečka.

Z každé jednotlivé placičky vytvořte hladkou kuličku a uložte na plech. Potřete utřeným žloutkem a dejte péct na 175 stupňů na 15 – 20 minut. Sami můžete pozorovat, jak buchty v troubě během krátké chvíle začínají kynout. Nezapomeňte hotové buchty pocukrovat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Tvarohová buchta je jemná, vláčná a kdo ji peče, bude potěšený i nenáročnou přípravou

Jednoduché a lahodné koblížky, které zvládne každý. Obsahují jednu zajímavou surovinu

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek