Domů » Recepty » Jednoduché a lahodné koblížky, které zvládne každý. Obsahují jednu zajímavou surovinu
kobliha
Chutné koblížky z kefíru. Dobrou chuť.
Recepty Sladká jídla

Jednoduché a lahodné koblížky, které zvládne každý. Obsahují jednu zajímavou surovinu

Že nejsou koblihy z obchodu to pravé? Tak je nekupujte a místo nich zkuste raději něco lepšího. Připravte si domácí koblížky podle našeho receptu.

Díky jedné specifické přísadě jsou dokonale jemné, vláčné a chutné. Jak na ně? Podívejte se na náš recept pro domácí koblížky.

Co budete na koblížky potřebovat?

Zajímá vás ona tajná přísada? Je to kefír. Ten samozřejmě není jediný ingrediencí. Aby se vám vše dokonale povedlo, nachystejte si toto:

  • 250 ml kefíru
  • 3 lžíce cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžičku vanilkové esence
  • 75 g másla
  • 500 g mouky
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 200 ml oleje

Jak na těsto? Velmi jednoduše

Základem na tyto lahodné koblížky je samozřejmě těsto. Jak na něj? Jednodušeji, než si myslíte. Stačí jenom smíchat všechny předepsané ingredience, kromě oleje. Začněte povoleným máslem, kefírem, vajíčkem, esencí, práškem do pečiva a potom přidávejte také mouku. Základem je zpracovat těsto, které by mělo být pokud možno pružné, nadýchané, nemělo by se lepit a zároveň by nemělo být ani nijak výrazně těžké a hutné. Z daných ingrediencí, pokud dodržíte množství, by mělo přesně takové vzniknout.

Ty správné tvary

Když je těsto hotové, nakrájejte ho na kousky, ty následně jenom tak v dlani vyválejte do podoby silnějšího hada, konce spojte a je to. Tímto jste vytvořili tvar pro typický donut. Stejně tak postupujte, dokud nespotřebujete celý zbytek těsta.

Smažíme v oleji

Jak se koblížky tepelně upravují? Tak, jak je to správné. Do hlubší pánve, nebo do většího hrnce si nalijte olej a začněte ho zahřívat. Když je horký, vložte do něho své donuty a smažte je několik minut z jedné strany. Potom je otočte a smažte je i strany druhé.

Když jsou hotové, vyjměte je z pánve a nechte je chvíli okapat. Přebytečného oleje, se můžete zbavit také kuchyňskou papírovou utěrkou. Následně nechte koblížky vystydnout a můžete servírovat. Pokud je před tím ještě obalíte třeba v moučkovém cukru, ke kterému přidáte také trochu skořice, rozhodně neuděláte chybu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Dali byste si něco na zub? Recepty na sladká jídla

Kefírová buchta, která je hotová za pár desítek minut. Chuť se vám bude rozplývat na jazyku

data-matched-content-rows-num="3,3" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked,image_stacked">

Pin It on Pinterest