Kefírová buchta, která je hotová za pár desítek minut. Chuť se vám bude rozplývat na jazyku
Přesvědčit se o tom můžete jednoduše. Tato kefírová buchta je vhodným prvním krokem, jak s využitím kefíru při pečení začít.
Buchta s kefírem. Co budete potřebovat?
Hlavní složku samozřejmě znáte. Co ale nevíte, to jsou informace o tom, kolik jí budete potřebovat, a jaké další věci budou na dezert třeba. Abyste netápali, je tu seznam všech potřebných a nezbytných ingrediencí:
- 200 ml kefíru
- 2 vejce
- 125 g cukru
- 125 g másla
- 200 g mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 sáček vanilkového cukru
- 5 lžic džemu
Těsto vznikne snadno
Stejně jako u jakéhokoliv jiného dezertu, tak ani tady se neobejdete bez těsta. To vznikne velmi snadno. Do mísy nalijte kefír a do něho následně přidávejte všechny ostatní ingredience, kromě džemu. Těsto důkladně promíchávejte. Buď metličkou, nebo mixérem na velmi pomalé otáčky. Těsto by mělo být pokud možno hladké, mělo by být bez hrudek a mělo by působit nadýchaně.
Dejte ho péct
Když je těsto hotové, vezmete si hlubší pekáček, který vyložíte pečicím papírem. A do něho těsto nalijete, rozetřete do krajů a jeho plochu zarovnáte, aby bylo všude stejně vysoké. Následně na něho dáte džem. Ten můžete buď namazat, nebo vzít lžičku a nerovnoměrně ho do těsta přímo házet. Tak dokáže vytvořit zajímavou strukturu.
Když je džem na svém místě, vložíte plech s těstem do trouby, kterou jste si předehřáli na teplotu 180 stupňů Celsia. Při této teplotě pečete po dobu 25 – 35 minut, podle toho, jak vysoké vaše těsto bude.
A buchta je hotova
Po vyjmutí z trouby necháte odpočívat a samozřejmě i chladnout při pokojové teplotě. Když kefírová buchta vychladne, můžete jeden čtvereček ukrojit, naservírovat na talíř, posypat moučkovým cukrem a zkusit první sousto. Přejeme vám dobrou chuť.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Tvarohová buchta je jemná, vláčná a kdo ji peče, bude potěšený i nenáročnou přípravou