Pátek , 11. 10. 2024

Andrej

Rychlý krémový dort, který si vaše děti zamilují

Dortu, který vám dnes představíme, chybí k dokonalosti snad je to, aby byl dietní a zdravý. Ale takové dokonalé sladkosti bohužel neexistují, a tak se budete muset spokojit s tím, že dort bude raz dva hotový, skvěle chutná a děti se po něm mohou utlouct.
krémová dort
Krémový dort plný čokolády - mňam! (zdroj foto: ezy.cz)

Ingredience na krémový dort

Na korpus na krémový dort budete potřebovat:

  • 600 g hladké mouky
  • 300 g moučkového krystal
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 50 g holandského kakaa
  • 2 středně velká vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr

Při přípravě krému se neobejdete bez:

  • 500 ml plnotučného mléka
  • 500 g plnotučného tvarohu
  • 250 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 balíčků směsi na přípravu krémů a náplní (třeba Zlatý klas)


Bez polevy by to nebylo ono. Nachystejte si ni:

  • 400 ml pochoutkové kysané smetany
  • 1 čokoládu na vaření

Příprava

Ve velké misce spolu smíchejte mouku, cukr, mléko, olej, vejce i prášek do pečiva a vanilkový cukr. Těsto můžete zadělat v mixéru na malé obrátky, ušetříte si tak práci. Rozmíchané těsto rozdělte na dvě poloviny, v jedné rozmíchejte holandské kakao. Bílé těsto dejte na plech vyložený papírem na pečení. Chvilku počkejte a pak na bílé těsto přilijte to kakaové. Korpus dejte péci na 30 minut při teplotě 180 °C.

Zatímco se vám těsto peče, můžete si připravit krém. Směsi na přípravu krémů pořádně rozmíchejte v mléku a pak do něj přidejte cukr. Celou směs dejte na plotnu a za stálého míchání přiveďte na mírném plamenu k varu. Vařte minutku nebo dvě, dokud nezačne hmota tuhnout, a pak ji z plotny odstavte. V chladnoucím krému rozmíchejte máslo a tvaroh tak, aby vznikla stejnoměrná hladká směs.

Chladnoucí směs rozetřete na vychladlý korpus tak, aby vznikla rovnoměrná vrstva. Na krém ještě přidejte polevu – čokoládu na vaření rozpusťte ve vodní lázni a přimíchejte do ní kysanou smetanu. Před servírováním dejte dort na několik hodin do ledničky, aby všechny vrstvy dobře zatuhly a dort držel pohromadě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

K TÉMATU  Jak upéct domácí pečivo? Skvělé recepty na nejvoňavější housky i chleba

Zkuste náš dokonalý nepečený dort, který si zamilujete

Kokosový dort s lázeňskými oplatkami a pudinkovým krémem

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek