Čtvrtek , 10. 07. 2025

Libuše a Amálie

Zkuste náš dokonalý nepečený dort, který si zamilujete

Je spousta lahodných zákusků, které není třeba péci. Nekorunovaným králem je mezi nimi dort, na který vám dnes přinášíme recept. Skvěle v sobě snoubí chuť kávy, čokolády a vanilkového krému. Uvidíte, že tenhle trojboj chutí uhrane i vás. A když si dort přizdobíte strouhaným kokosem, budete se cítit jako v sedmém nebi. Navíc zdaleka není tak pracný, jak se na první pohled může zdát.
nepečený dort
Nepečený dort místo klasických narozeninových bude skvělá volba. (zdroj foto: vychytavkov.cz)

Ingredience na nepečený dort

Na nepečený dort – korpus budete potřebovat jen:

  • 1,5 kg vašich oblíbených sušenek, třeba Esíček nebo Kokosek
  • 250 ml silné instantní kávy
  • 50 g čokolády na vaření

Na krém z pařížské šlehačky si připravte:

  • 600 ml smetany ke šlehání
  • 550 g čokolády na vaření
  • 100 g másla

K přípravě vanilkového krému budete potřebovat:

  • 1 l plnotučného mléka
  • 200 g moučkového cukru
  • 100 g másla
  • 75 g bramborového nebo kukuřičného škrobu
  • 5 ml vanilkového aroma
  • 2 vaječné žloutky
  • 2 vanilkové cukry
  • Špetku soli

Příprava

Začněte čokoládovým krémem. Čokoládu si nalámejte na kousky a dejte si ji rozpustit do vodní lázně. Na vedlejší plotně si přiveďte k varu smetanu a rozpusťte v ní máslo. Jakmile se rozpustí všechna čokoláda, opatrně ji přelijte do vřící smetany. Směs dobře rozmíchejte, odstavte z plotny a za občasného míchání nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Také vanilkový krém je třeba uvařit. Ve studeném mléce si rozmíchejte cukr, škrob, vanilkový cukr, vanilkové aroma a oba vaječné žloutky. Ty si nejprve vyšlehejte vidličkou a zlehka si je přisolte. Směs přiveďte za stálého míchání k varu. Když začne vřít, rozpusťte v ní máslo a nakonec přidejte vanilkové aroma. Pak krém odstavte z plotny a za občasného míchání nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

V mělké misce si uvařte silnou instantní kávu z trojnásobné dávky kávových granulí. Kávu nechte vychladnout a pak v ní postupně namáčejte sušenky. Namočené sušenky vyskládejte do zhruba centimetr vysoké vrstvy na dno dortové formy. Na sušenky přijde vrstva z poloviny vanilkového krému.

Základem druhého patra dortu je opět vrstva v kávě namočených sušenek, na které přijde vrstva pařížské šlehačky. Na šlehačku přijdou opět sušenky a na ně druhá polovina vanilkového krému. Hotový dort dejte do lednice zatuhnout. Podávejte chlazený, můžete jej přizdobit holandským kakaem nebo strouhaným kokosem. Nechte si chutnat!

K TÉMATU  Domácí medový dort je lepší než medovník z cukrárny

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Piškotový ovocný dort bez pečení chutná jako od cukráře

Rychlý a snadný čokoládový dort s vanilkovým krémem, který vás překvapí

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek