Čtvrtek , 25. 04. 2024

Marek

Nepečený vanilkový dort je rychlovkou, kterou uspokojíte i náročnou a nečekanou návštěvu

Že se musí při přípravě dezertů zapínat trouba, ve které se bude péct těsto? Ne vždy to platí.
dort
Jeho chuť si rychle zamilujete. Navíc je snadný na přípravu a nemusíte péct. (zdroj foto: facebook.com

Jsou recepty, u kterých se bez tohoto postupu snadno obejdete. Příklad je i tento nepečený vanilkový dort, který až ochutnáte, zamilujete se do něj. Navíc zaujme rychlostí své přípravy.

Bez ingrediencí by to nešlo

Aby se vám nepečený vanilkový dort povedl, neobejdete se bez potřebných ingrediencí. Pro přehlednost si je rozdělíme do tří skupin. Začneme první vrstvou, kterou je těsto. Na něho potřebujete:

  • 2 jablka
  • 300 g suchých sušenek
  • 1 lžíci skořice
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíci citronové šťávy

Základní ingredience znáte. Další částí tohoto chutného zákusku je vanilkový krém. Ten si připravíme, jak nejjednodušeji to půjde, a tak mějte po ruce:

  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 500 ml mléka
  • 4 lžíce cukru

Poslední ingredience jsou jenom dvě a poslouží nám hlavně na ozdobu. Ale nebojte, dobré chuti také přidají. Konkrétně budete potřebovat:

  • 250 g čokolády na vaření
  • 200 g smetany ke šlehání

Začínáme přípravou těsta

Opět upozorníme, že se nemusíte obávat žádného zapínání trouby. Jde o nepečený dort a tak se těsto připraví tím způsobem, že se nejprve v mixéru nadrtí připravené sušenky. Dále se vezmou jablka, která nastrouháte najemno a vložíte je do hrnce. Přidáte k nim skořici, cukr a citronovou šťávu. Tuto směs zahřívejte, aby jablka pustila šťávu, ze které se poté odpaří voda. Toto je fáze, kdy přimícháte také rozdrcené sušenky. A těsto je hotové.

Pokračujeme přípravou krému

Na něm opravdu není nic složité, jelikož pouze uvaříte pudink tak, jak je uvedeno na sáčku. Jeho obsah rozmíchejte ve studeném mléce, to začněte zahřívat, přidejte cukr a pomalu vařte za stálého míchání. Do doby, než směs zhoustne do podoby pudinkové hmoty.

Finišujeme šlehačkou

Poslední přípravnou fází je nachystání šlehačky. Smetanu nalijte do mísy, vezměte ruční mixér a šlehejte do doby, dokud nebude mít požadovanou pevnost a konzistenci. V této fázi do ní naházíte na menší kousky nakrájenou čokoládu a lehce zamícháte.

K TÉMATU  Svěží recept z Portugalska: maso zapékané v bramborové kaši

Dort se snadnou přípravou

Když máte vše připraveno, můžete vytvořit dort. Základem je těsto, které dáte na dno skleněné mísy a zde ho dostatečně upěchujete. Na vrstvu těsta nanesete veškerý připravený vanilkový pudink. Na tuto vrstvu už nanesete jenom šlehačku s čokoládou. Takto připravený dort necháte vychladit v lednici a následně už ho můžete podávat. Přejeme dobrou chuť.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Bezlepkový kakaový dort se smetanovým krémem a mandarinkami

Čokoládový dort s burákovým máslem. Extra sladké, ale extra dobré!

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

0.0/5

30 minut + chlazení

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek