Úterý , 10. 12. 2024

Julie

Bezlepkový kakaový dort se smetanovým krémem a mandarinkami

Snadný recept, vhodný (nejen) na narozeniny. Bezlepkový kakaový dort s mandarinkami udělá hodně parády na jakékoli oslavě! Příprava nezabere dlouho a pokud je mezi vámi nějaký diabetik, nemusíte vymýšlet něco extra jen pro něj. Pochutnají si všichni!
Bezlepkový kakaový dort se smetanovým krémem a mandarinkami
zdroj: labeta.cz

Ingredience:

Těsto

  • směs na bábovku bez lepku
  • 2-3 lžíce holandského kakaa
  • 3 vejce
  • 175 ml vody nebo mléka
  • 150 ml oleje

Krém

  • 2 smetany na šlehání
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 tvaroh
  • 100 g cukru
  • 2 ztužovače šlehačky
  • mandarinky

Postup:

Směs na bábovku smícháme s holandským kakaem, vejci, olejem a vodou (nebo mlékem). Poté šleháme asi 4 minuty. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme na 160 °C asi 40 minut, dle zkušeností s vlastní troubou. Propečení odzkoušíme párátkem. Do téměř vyšlehaných šlehaček s cukrem přidáme 2 ztužovače a vyšleháme do tuha. Přidáme zakysanou smetanu a tvaroh a došleháme. Vychladlý korpus rozřízneme na dvě části, prostředek namažeme necelou polovinou krému. Zbytkem krému ozdobíme celý korpus a pak necháme v lednici vychladit. Před podáváním zasypeme horní část dortu čerstvými mandarinkami.

Tipy:

  • Šlehání krému je lepší rozdělit na dvakrát, menší množství snáze vyšleháte a bude se vám se surovinami lépe pracovat.
  • Kakao bábovce dodá čokoládovou chuť a krásnou barvu, máte-li však raději světlé moučníky, klidně kakao vynechte.
0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek