Čtvrtek , 07. 11. 2024

Saskie

Úžasně jednoduchý smetanový dezert s ovocem, který potěší děti i dospělé. Co vám připomíná?

Milovali jste jako malí klasický Pribináček? Pokud ano, máte jedinečnou možnost si na jeho chuť zavzpomínat díky tomuto receptu. Nebudeme sice dělat přímo ten, ale nachystáme si smetanový dezert s ovocem, který však danou chuť velmi výrazně připomíná. Stačí první sousto a hned nám to potvrdíte.
tvarohový dezert
Dezert s tvarohem ze skleněné mísy vám bude svou chutí připomínat Pribináček. (zdroj foto: prirodajelek.cz)

Co budete potřebovat za ingredience?

Chcete tento smetanový dezert s chutí Pribináčku zkusit? Není to složité. Základem jsou samozřejmě ingredience. Ty správné najdete ve výčtu níže. A nebojte, nejsou nijak netradiční. Naopak.

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 500 g tvarohu
  • 400 g bílého jogurtu
  • 250 g cukru
  • Ovoce dle chuti

Jak vidíte, ingredience jsou skutečně běžné a možná je máte doma. Pokud ano, na nic nečekejte a pusťte se do práce. Postup je opravdu snadný.

dezert
Na přípravu tohoto smetanového dezertu si připravte své oblíbené kousky ovoce. Zkuste třeba banán, kiwi, jahody a borůvky. (zdroj foto: pixabay.com)

Připravte smetanový základ

Jak na to? Velmi jednoduše. Použijte smetanu ke šlehání, kterou společně se ztužovačem začnete pomocí domácího mixéru šlehat do podoby tuhé šlehačky. Dále k ní vmícháte také bílý jogurt, dále samozřejmě i tvaroh, stejně jako nelze zapomínat ani na cukry. Vše dále míchejte mixérem, ale už na pomalejší otáčky.

Vaším cílem by měl být nadýchaný, jemný a konzistentní smetanový krém. Pokud jste s konzistencí spokojeni, ještě ho ochutnejte. V případě potřeby přidejte ještě cukr. Ale ten i s ohledem na to, jaké ovoce budete používat. Pokud spíše sladší, není vhodné to s cukrem přehánět.

pribináček
Ovoce rozkrájené na menší kousky přimícháme do krému. (zdroj foto: prirodajelek.cz)

Už jenom ovoce

Je na vás, jaké použijete. Ideální je použít to sezonní, čerstvé. Nakrájejte ho na menší kousky a opatrně, v tomto případě ručně, vmíchejte do smetanového krému. Potom mísu přikryjte potravinovou folií a dejte obsah do lednice na několik hodin vychladit.

Zlepší se konzistence,  chutě se propojí a váš smetanový dezert bude doslova neodolatelný. Takto už ho můžete ochutnat přímo z mísy. Když vám zachutná, přendejte si pořádné množství do menší misky a můžete začít mlsat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Bezlepkový kakaový dort se smetanovým krémem a mandarinkami

Tvarohová buchta je jemná, vláčná a kdo ji peče, bude potěšený i nenáročnou přípravou

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek