Pátek , 20. 05. 2022

Zbyšek

Lahodný čokoládový koláč s jogurtem. Stačí vám na něj jen hrnek a lžíce

Blíží se svátek zamilovaných, takže jsme pro vás vybrali recept, který obsahuje čokoládu. A víte, co se o ní říká - že je to afrodiziakum! Pokud tento svátek neslavíte, oceníte přinejmenším lahodný dezert ke kávě, který vám navíc ušetří hromadu nádobí.
čokoládový koláč
Čokoláda není hřích, je vlastně ve správných dávkách zdravá. (foto: 123RF)

Náš čokoládový koláč s jogurtem je osvěžující a lehký. Jeho lahodná chuť čokolády a kakaa v rafinované kombinaci s jogurtem bude hýčkat vaše chuťové buňky. Výroba našeho dezertu je jako bonus velice snadná. K jeho přípravě vám bude stačit obyčejný hrnek o objemu 200 ml a polévková lžíce.

Pro případ, že ještě váháte, zda se do jeho přípravy pustit, přinášíme vám nějaká fakta o čokoládě jako takové. Kakao v ní obsažené bojuje se špatným cholesterolem, obsahuje spoustu antioxidantů, stimuluje mozek a pomáhá prevenci Alzheimera. Zlepšuje prokrvení a snižuje krevní tlak, snižuje riziko cukrovky. Čokoláda je bohatá na živiny, především na mangan, měď a železo. A hlavně dokáže vytvořit na jazyku pocit štěstí. Takže už se můžeme společně pustit do pečení?

Ingredience na čokoládový koláč s jogurtem

Těsto:

  • 2 hrnky bílého jogurtu
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek oleje
  • 2 hrnky cukru
  • 2 polévkové lžíce kakaového prášku
  • 1/2 lžíce jedlé sody

Budete potřebovat také kousek másla na vymazání plechu.

Poleva:

  • 100 ml mléka
  • 100 g čokolády
  • 5 lžic cukru

Postup

Začněte s přípravou těsta. Pomocí hrnku a polévkové lžíce si odměříte všechny ingredience potřebné na těsto a smícháte je dohromady. Vzniklou směs nalijete do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu. Vložíte do vyhřáté trouby a pečete při teplotě 180 °C 20 až 25 minut. Během pečení kontrolujte těsto párátkem. Hotové těsto vyndáte z trouby a necháte vychladnout.

Polevu připravíte následovně. Ve vodní lázni rozpustíte mléko, cukr i čokoládu a vše důkladně promícháte. Vzniklou polevou polijte celý vychladlý koláč. Ten poté vložíte do lednice a necháte vychladnout. Hotový čokoládový koláč s jogurtem necháte v lednici alespoň dvě hodiny. Potom stačí vyndat tento dezert ven, nakrájet a podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Vynikající čokoládový koláč za méně než 30 minut

K TÉMATUKokosový koláč zvládne každá správná hospodyňka během chvíle. Po upečení se po něm jenom zapráší

4 důkazy, že je čokoláda vlastně zdravá. Reguluje krevní tlak a prospívá trávení!

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Moderní magazín pro ženy s názorem

Redakce

Právní náležitosti

Zůstaňme v kontaktu

© 2017 - 2022 damskaliga.cz

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek