Domů » Recepty » Dezerty » Dezert z karamelového Salka chutná jako z pravého karamelu
Dezerty Recepty Sladká jídla

Dezert z karamelového Salka chutná jako z pravého karamelu

dezert z karamelového Salka
Milujete karamel? (zdroj foto: prirodajelek.cz)
Karamel patří k nejoblíbenějším cukrovinkám vůbec, ale jeho domácí příprava není nic jednoduchého. Nejedna hospodyňka už si při karamelizaci cukru zničila hrnec nebo pánvičku tak, že je raději vyhodila, než aby se z nich pokoušela spálený cukr odstranit. Ale nezoufejte! S naším receptem doma připravíte skvělý karamelový dezert, při které nebude třeba karamel připravovat. Použijete místo něj karamelové Salko. Ale díky souhře chutí Salka s ostatními ingrediencemi si nikdo nevšimne, že jste si vypomohla nějakým kulinářským trikem. Náš dezert je jednoduše dokonalý.

Ingredience na dezert z karamelového Salka

Dezert z karamelového Salka může být složen z polotovarů, vystačíte si s tímto krátkým seznamem surovin:

  • 400 g karamelového Salka
  • 500 g mascarpone
  • 250 g sušenek, například mléčných Bebe
  • 200 ml 30% smetany
  • 50 g mléčné čokolády nebo čokolády na vaření
  • 25 g moučkového cukru

Příprava

Smetanu si před šleháním pořádně vychlaďte. Nejlépe uděláte, když ji přelijete do misky, ve které ji budete šlehat, a tu na pár minut uložíte do mrazáku. Po vyndání z mrazáku šlehačku vyšlehejte s cukrem a pomalu do ní přidávejte mascarpone. Šlehejte, dokud nevznikne hustý krém.

Hranatou a mělkou formu nebo plech na pečení si vyložte pečicím papírem. Na něj vyskládejte první vrstvu sušenek. Pokud máte hodně tenké sušenky nebo sušenky, které se snadno lámou, udělejte raději tuto vrstvu dvojitou. Sušenky potřete smetanovým krémem a na ten naneste tenkou vrstvu vychlazeného Salka.

Na Salko přijde druhá vrstva sušenek, pak opět vrstva krému a znovu Salko. Druhou vrstvu Salka posypte nastrouhanou čokoládou. Protože dezert je sám o sobě sladký, nejvíc se hodí čokoláda na vaření. Ale pokud je dezert hlavně pro děti, klidně použijte mléčnou čokoládu. Celý dezert dejte před konzumací i s formou zatuhnout do lednice alespoň na dvě hodiny. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

V hlavní roli karamel! Potěšte se sladkou dobrotou. Přinášíme reccept!

Domácí větrníkové řezy předčí i dorty z cukrárny

Tomáš Michálek

Napište komentář

Klikněte pro napsání komentáře

Přidejte svůj názor