Pátek , 19. 04. 2024

Rostislav

Známe cukrářský trik, díky kterému upečete skvělé brownie

Upéct opravdové brownie chce trochu cviku. Anebo znalost cukrářského triku, který odhalíme v našem dnešním receptu. Díky tomu bude vaše brownie naprosto dokonalé. Vaši blízcí vám možná ani neuvěří, že jste ho opravdu pekla sama. Vyzkoušejte náš recept a uvidíte!
brownie
Čokoládový sen za 15 minut na stole. (foto: psbackparadies.blogspot.com)

Ingredience

Na korpus pro brownie budete potřebovat:

  • 250 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 150 ml plnotučného mléka
  • 150 ml rostlinného oleje
  • 30 g holandského kakaa
  • 5 vajec
  • 1 prášek do pečiva

Na čokoládovou polevu si připravte:

  • 300 ml plnotučného mléka
  • 100 g čokolády na vaření
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g másla
  • 20 g holandského kakaa
  • 10 g dětské krupičky

Příprava

V mixéru na pomalé obrátky, nebo v kuchyňském robotu, zadělejte na těsto – rozklepněte si vejce a zapracujte do nich cukr. Postupně přidejte mléko a olej a pak do těsta prosejte mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidejte kakaový prášek a nechte robota, aby těsto ještě alespoň pět minut zpracovával. Hotové těsto přelijte do formy vyložené pečicím papírem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Korpus bude upečený za 25-30 minut.

Upečený korpus hustě propíchejte špejlí, párátkem nebo vidličkou, aby do něj mohla zatéct čokoládová poleva. Tenhle cukrářský trik zajistí, že vaše brownie bude opravdu čokoládové, a že bude mít charakteristickou „navlhlou“ konzistenci.

Zatímco se vám těsto peče, připravte si čokoládovou polevu. Mléko si přelejte do kastrolu, zahřejte ho na přibližně 60 °C a rozmíchejte v něm cukr, máslo, kakao a krupičku. Za stálého míchání si mléko přiveďte k varu a nalámejte do něj čokoládu. Míchejte, dokud směs nezačne houstnout. Když bude mít konzistenci hutného pudinku, stáhněte ji z plotny a rovnou jí polijte propíchaný korpus. Hotové brownie nechte hodinu odpočinout o pokojové teplotě, aby poleva zatuhla, a pak jej můžete servírovat. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Dopřejte si čokoládu každý den, radí lékaři. Jak nám čokoláda prospívá?

Brownies z červené řepy. Zdravé mlsání bez bílé mouky!

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek