Pátek , 02. 12. 2022

Blanka

Domácí Kinder Pingui řezy: poctivě a bez Éček

Jedno renomovaným potravinářským firmám upřít nemůžete – ví, jak si vaše děti omotat kolem prstu. Nejen chutí svých cukrovinek, ale hlavně tím, jakou reklamu jim umí udělat. Pokud i vaše dítko v supermarketu pošilhává směrem k pochutinám od firmy Kinder, která patří v téhle oblasti a absolutní špičce, zbystřete. Máme pro vás recept na vynikající Kinder Pingui řezy. Jen toho tučňáka si k nim budete muset domalovat sama.
kinder pingui řezy
Domácí kinder pingui řezy snadno a za pár chvil. (zdroj foto: prirodajelek.cz)

Naše Kinder Pingui řezy chutnají ještě lépe než originální sladkost, a navíc jsou bez éček a další chemie. Tedy pokud si polevu vyrobíte z kvalitní čokolády a nesáhnete po nějaké kupované. Řezy vás navíc vyjdou výrazně levněji, než kdybyste svým ratolestem nakoupila stejné množství této cukrovinky.

Co budete potřebovat na Kinder Pingui řezy

  • 6 vajec
  • 100 g moučkového cukru
  • 150 ml kvalitního rostlinného oleje
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 100 g holandského kakaa
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva

Sladký krém vyrobíte z:

  • 1 l plnotučného mléka
  • 125 g kukuřičného škrobu
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g másla
  • 1 pytlíček vanilkového cukru

Čokoládovou polevu můžete koupit v obchodě, nebo si můžete vyrobit vlastní z:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 300 g čokolády na vaření

Příprava Kinder Pingui řezů

Rozbijte si vejce a oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte sníh, měl by být tuhý. Do sněhu začněte pomalu přimíchávat nejprve cukr a pak mléko s olejem. Následně přidejte kakao, mouku a prášek do pečiva. Všechno promíchejte tak, aby vznikla homogenní hladká směs bez hrudek.

Mělký pečicí plech si vyložte papírem na pečení a těsto do něj přelijte. Vrstva těsta by měla končit alespoň dva centimetry pod hranou plechu. Těsto dejte péct zhruba na půl hodiny při teplotě 150 °C. Ke konci pečení můžete teplotu trošku stáhnout. Po vyndání z trouby nechte těsto vychladnout a pak jej rozdělte na dvě poloviny.

Zatímco se vám bude péct těsto, můžete začít s přípravou krému. Odlijte si hrneček mléka a rozmíchejte v něm kukuřičný škrob. Zbytek mléka přiveďte v hrnci k varu. Do vřícího mléka za stálého míchání přilijte směs z hrníčku. Až začne krém houstnout, přidejte ještě cukru a vanilkový cukr.

K TÉMATU  Exkluzivní čokoládová buchta z jablečného těsta

Po další minutce krém sundejte z plotny, měl by mít konzistenci hustého pudinku. Ještě než krém zchladne na pokojovou teplotu, přidejte máslo a vyšlehanou smetanu. Pro rozmíchání je dobré využít šlehač.

Jako poslední si připravíme polevu. V době její přípravy už by měly být těsto i krém vychladlé na pokojovou teplotu. Obě poloviny těsta můžete natřít asi centimetrovou vrstvou krému ještě předtím, než začnete s polevou.

Ta je velmi jednoduchá – smetanu přiveďte na mírném plameni k varu a přidejte do ní čokoládu nalámanou na kousíčky. Míchejte, dokud se čokoláda celá nerozpustí.

Polevou polejte krém na jedné polovině těsta a přiklopte na něj druhou půlku. Vrchní stranu potřete zbytkem polevy. Po pár hodinách v lednici můžete řezy servírovat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Smetanové buchty s citronovou polevou. Vyzkoušíte?

Babiččiny metrové řezy plné lahodného krému zachutnají všem!

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek