Středa , 24. 04. 2024

Jiří

Babiččiny metrové řezy plné lahodného krému zachutnají všem!

Ač tento recept spatřil světlo světa kdysi dávno a dalo by se říct, že je tak trochu retro, rozhodně neztratil s časem na oblibě, naopak. Metrové řezy, které dělávaly naše babičky, rády pečou i hospodyňky v dnešní době.

Možná jste se chvíli pozastavili nad neobvyklým názvem této sladké pochoutky, pokud tento recept neznáte. Metrové řezy jsou dlouhé opravdu jeden metr. Častěji ale dávají hospodyňky přednost dvěma menším kusům. Tuhle mlsotu si musíte upéct, je výborná!

Jak na proslulé metrové řezy?

Na těsto si připravte následující suroviny: sedm vajec, trochu soli, 250 gramů cukru moučka, 260 gramů polohrubé mouky, 200 mililitrů oleje, půl balíčku prášku do pečiva a dvě lžíce kakaa. V neposlední řadě budete potřebovat speciální formu na takzvané „srnčí hřbety“. Poté u vajec rozdělte žloutky od bílků, z kterých ušlehejte se špetkou soli tuhý sníh. Postupně pomalu do sněhové hmoty přidávejte žloutky, cukr a nakonec olej. Mouku s kypřícím práškem přisypete na závěr. Vytvoříte polotekuté a nadýchané těsto, které můžete rozdělit a jednu část udělat i kakaovou. Těsto nalijete do máslem vymazané a moukou vysypané formy a dáte péct na zhruba 25 minut na teplotu 180 stupňů Celsia. Nezapomeňte troubu předehřát!

Čas na přípravu krému

Krém zhotovíte z těchto ingrediencí:

  • jeden sáček vanilkového pudinku
  • 310 mililitrů polotučného, nebo tučného mléka
  • 220 gramů cukru krupice, nebo moučkového
  • 220 gramů změklého másla

Začnete tím, že si uvaříte z mléka a vanilkového pudinkového prášku hustý pudink, který následně necháte vychladnout. Posléze si vyšleháte cukr se změklým máslem a již chladnou pudinkovou hmotu do směsi vmícháte. Upečené a vystydlé piškotové těsto rozříznete širokým nožem na jednotlivé plátky podélně a poté potíráte vytvořeným lahodným krémem a opět spojíte. Vytvoříte tak dlouhý a vrstvený metrový dezert, z kterého se vám budou zbíhat sliny!

Čokoládová poleva završí výborné řezy

Vytvořené řezy polévejte čokoládovou polevou buď kupovanou, nebo si ji můžete připravit z hořké čokolády na vaření, smetany a másla. Dezert po vychladnutí můžete podávat s čímkoliv, co rádi mlsáte. Například se šlehačkou, nebo čerstvým ovocem. Metrové řezy zachutnají všem, kteří rádi sladké, tím si buďte jistí! Babičky zkrátka uměly potěšit mlsné jazýčky.

K TÉMATU  Domácí turecký med z tvarohu, nikoliv z vaječných bílků. Mňam!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Domácí lahodné punčové řezy, které nepředčí žádné kupované

Těmito žloutkovými řezy potěšíte nejenom každou návštěvu, ale i celou svou rodinu – pokud ráda mlsá

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek