Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Když se řekne pudink, šlehačka a kokos, a to vše se spojí v jednom dezertu, mohou se hosté začít těšit

Když chcete své blízké a přátele překvapit netradičním a velice chutným dezertem, můžete vyzkoušet recept, který v sobě snoubí hladkost pudinku, jemnost šlehačky a exotickou chuť kokosu. Můžete jej připravit i tehdy, když se k někomu chystáte na návštěvu a nechcete přijít s prázdnou. Uvidíte sami, jak moc bude všem chutnat.
pudink
ilustrační obrázek (foto: 123RF)

Tento dezert je jednoduchý na přípravu a bude se po něm oblizovat celá rodina. Je lehký do žaludku jako obláček. Uvidíte, že si ho zamilujete.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Banánový dort s pudinkem. Mňam!

Jablečné řezy s pudinkovým krémem chutnají přímo božsky

 

 

 

Pudinkový dezert s kokosem a šlehačkou

porce
g / porce
Těsto:
  • 7
    7
    lžic
    moučkového cukru
  • 1
    1
    lžička
    rumu
  • 3
    3
    lžíce
    hladké mouky
  • 6
    6
    ks
    vaječných bílků
  • 0.5
    0.5
    sáčku
    kypřícího prášku do pečiva
Náplň:
  • 620
    620
    ml
    plnotučného mléka
  • 2
    2
    balení
    vanilkového pudinku
  • 7
    7
    lžic
    moučkového cukru
  • 5
    5
    ks
    žloutků
  • 120
    120
    g
    strouhaného kokosu
  • 1
    1
    balení
    másla
  • 1
    1
    ks
    smetana ke šlehání (případně ještě ztužovač)

Postup:

  1. Pečlivě oddělte bílky od žloutků a vyšlehejte z nich sníh tuhé konzistence, vmíchejte do něj cukr. Do mísy nasypejte mouku a vmíchejte do ní prášek do pečiva. Do této směsi mouky a prášku postupně po částech přidávejte sníh z bílků s cukrem.

  2. Plech na pečení, nejlépe o rozměrech 20 x 30 cm, vyložte pečicím papírem a na něj rovnoměrně rozetřete těsto. Troubu předehřejte na 180 °C a těsto pečte při této teplotě přibližně 20 minut, v závislosti na výkonu trouby. Po upečení těsto pokapejte rumem.

  3. Pokračujte přípravou náplně. Mléko vlijte do hrnce, přidejte cukr a žloutky a dobře promíchejte. V tomto mléce poté uvařte pudink podle návodu a míchejte jej až do zhoustnutí.

  4. Pudink nechte nejprve dobře vychladnout, poté do něj vmíchejte změklé máslo a pomocí šlehače nebo kuchyňského robota vyšlehejte hladký krém, do kterého nakonec přidejte strouhaný kokos.

  5. Tento krém rovnoměrně rozetřete na těsto a jako poslední vrstvu dejte ušlehanou smetanu ke šlehání, přičemž můžete použít také ztužovač.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek