Úžasná masová konzerva, jakou jste pravděpodobně nejedli. Vyrobte si ji doma
![konzerva](https://damskaliga.cz/wp-content/uploads/2022/01/Masova-konzerva.jpg)
Tohle zavařené maso se skvěle hodí na dovolenou, výlet anebo na rychlou večeři. Zásoby ale dlouho stejně nevydrží, protože jsou neodolatelné. A jak se taková masová konzerva připravuje? To si teď ukážeme.
Co si k domácím masovým konzervám opatřit?
Základem je kvalitní a dobré maso, proto potřebujete:
- 6 kg vepřového masa (ideálně kombinace krkovice a boku)
- dále nesmí chybět česnek, který přidáte dle vlastních preferencí
- sůl a pepř
- trochu kmínu
Vepřovou krkovici s bokem pokrájíme na kostičky větších rozměrů, pak smícháme s nasekanými stroužky česneku, který přidáte dle vlastní chuti. Na závěr okořeníte solí, pepřem a kmínem. Poctivě promíchanou směs masa a koření necháte v lednici asi jeden den marinovat. Vepřové maso do sebe natáhne všechny skvělé chutě přidaných ochucovadel.
Plnění sklenic a zavařování
K masovým konzervám je zapotřebí si obstarat kvalitní sklenice s dobrým uzávěrem. Nádoby pečlivě vymyjte a nechte oschnout. Poté naplňte okořeněnou masovou směsí a zalejte asi 100 mililitry vývaru, jedno jakým, opět se to řídí chutěmi kuchaře. Pokud jste použili libovější kusy masa, můžete přilít i trochu sádla.
Na závěr napěchované sklenice vložíte dnem vzhůru do většího hrnce s vodou a zavařujete zhruba tři hodiny. Dobu zavařování si však můžete i zkrátit a nastavit na polovinu, nejprve hodinu a půl a pak další, sterilizovat masové konzervy takto budete při sto stupních asi den.
Neodolatelná masová dobrota
Tyto masové konzervy si určitě zamilujete. Jsou vynikající například jen tak s chlebem a zapíjet je můžete dobrým pivem. Dá se z nich ovšem v kuchyni vykouzlit kdejaké jídlo, ať už rychlý oběd, nebo večeře. Můžete si je přibalit mimo jiné i na výlet, kde přijdou k chutí, když přijde hlad. Konzerva vydrží v chladu i několik měsíců.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Tyto karbanátky můžete i při dietě. Jsou bez tučného masa, strouhanky a přitom skvěle chutnají