Čtvrtek , 25. 04. 2024

Marek

Sýrové bochánky na italský způsob

Chystáte párty, kterou chcete okořenit netradičním občerstvením? Pak jste narazili na ten správný recept.
sýrové bochánky
Netradiční příloha k obloženým talířům.

Naše sýrové bochánky se inspirují italskou kuchyní. Jak jistě dobře víte, Italové si umí dopřávat. A protože upéct bochánky s jemnou sýrovou náplní není nic jednoduchého, jsou v tomto případě mozzarella s parmezánem rovnou součástí těsta. Díky tomu jsou tyto bochánky vždy dokonalé.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak upéct domácí pečivo? Skvělé recepty na nejvoňavější housky i chleba

Itálie jako nejatraktivnější destinace roku 2022. Co vidět především?

 

 

Sýrové bochánky

porce
g / porce
Ingredience:
  • 300
    300
    ml
    vody
  • 225
    225
    g
    hladké mouky
  • 150
    150
    g
    másla
  • 100
    100
    g
    mozzarelly
  • 50
    50
    g
    parmazánu
  • 6
    6
    ks
    vajec
  • čerstvá petrželka nebo bazalka
  • sůl a pepř

Postup:

  1. V kastrůlku si k varu přiveďte osolenou vodu a na mírném plamenu v ní za stálého míchání rozpusťte máslo. Rozpuštěné máslo vařte asi minutku nebo dvě a pak směs odstavte z plotny. Do horké tekutiny prosejte mouku a důkladně ji zpracujte kuchyňským robotem na pomalé obrátky. Těstový základ pak nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

  2. V mezičase si nastrouhejte parmezán a mozzarellu – tu je třeba nejprve nechat okapat z nálevu, ve kterém se prodává. Asi polovinu parmezánu si dejte sranou, zbylé sýry smíchejte spolu s petrželkou a směs lehce opepřete.

  3. Pak sýry rozmíchejte do vystydnutého těstíčka. Nakonec do těsta pomocí kuchyňského robota postupně zapracujte i vejce. Hotové těsto přehoďte kuchyňskou utěrkou a nechte ho asi dvacet minut odpočinout.

  4. Plech na pečení si vyložte pečicím papírem a z odpočatého těsta vytvarujte bochánky, které se vám tak akorát vejdou do dlaně. Jednotlivé bochánky vyskládejte na plech tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Nakonec každý bochánek zasypte troškou strouhaného parmezánu.

  5. Sýrové bochánky pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 20-25 minut. Servírujte je nejlépe ještě teplé, případně nejpozději druhý den po upečení.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
italská kuchyně
45 minut délka vaření
jednoduché recept
italská kuchyně
45 minut délka vaření
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek