Pátek , 13. 12. 2024

Lucie

Kokosové nanuky s čokoládovou polevou jen ze 4 ingrediencí

Bez konzervantů, bez barviv, bez éček, zkrátka domácí výroba. Takovou zmrzlinu si můžete dopřávat třeba každý den. Navíc ji můžete podle nálady různě obměňovat - přidejte ovoce, vanilku nebo oříšky.
nanuky
ilustrační obrázek

Pokud stejně jako většina ostatních českých domácností nemáte formičky na nanuky, můžete využít prázdné kelímky od větších jogurtů. Dřevěné nebo plastové paličky pak koupíte za pár korun v každé drogerii a většině papírnictví.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Tříbarevná zmrzlina pro děti předčí jakýkoliv polárkový dort

Ta nejlepší domácí jahodová zmrzlina, kterou ochutnáte

Kokosové nanuky s polevou

porce
g / porce
Ingredience:
  • 300
    300
    ml
    kondenzovaného mléka
  • 300
    300
    ml
    smetany ke šlehání
  • 100
    100
    g
    čokolády na vaření
  • 40
    40
    g
    strouhaného kokosu

Postup:

  1. Začnete tím, že dáte vymyté formy do mrazáku alespoň dvě hodiny předtím, než se vrhnete na přípravu zmrzliny.

  2. Ve vodní lázni pak dejte rozpouštět na kostičky nalámanou čokoládu. Zatímco se vám čokoláda rozpouští, vyšlehejte si smetanu na tuhou šlehačku. Do šlehačky postupně po částech přilévejte kondenzované mléko a strouhaný kokos.

  3. Mezitím se vám rozpustí čokoláda. Tu vylijte do forem, které vyndáte z mrazáku. Protože formy budou ledové, čokoláda na jejich stěnách hned zatuhne. Trochu čokolády si ještě nechte stranou.

  4. Po vylití čokolády do forem počkejte asi dvě minuty, a pak do ní nalijte smetanovou směs. Do směsi zabodněte zmrzlinové paličky a pomocí lžičky ještě nanuky přelijte zbytkem čokolády. Hotové nanuky dejte na několik hodin zatuhnout do mrazáku.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek