Čtvrtek , 18. 04. 2024

Valérie

Ovocný nepečený dezert do srnčího hřbetu

Letní dezerty se vyznačují lehkou a osvěžující chutí, aby přišly vhod i během horkých dní. Skvěle se tak doplňují téměř se všemi druhy sezónního ovoce, jako jsou jahody, třešně, višně, broskve apod. Pro ozvláštnění lze přidat i trochu exotiky v podobě banánu, mandarinek nebo třeba kiwi. Jaké chutě si zkombinujete pro tento dezert je jen na vás, ale vězte, že s tímto receptem uspějete i v tropickém odpoledni.
ovocný dezert
ilustrační obrázek

Ovocný dezert přichystáte snadno bez pečení a už během hodiny může být na stole. Příprava do formy srnčího hřbetu je pohodlná a dezert se následně dobře porcuje. Samozřejmě, pokud nemáte po ruce zrovna srnčí hřbet, můžete použít i jinou formu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Ovocný dort plný vitamínů! Sladké, co vám doplní živiny

Univerzální ovocný koláč s esencí letní zahrady

Ovocný nepečený dezert

porce
g / porce
Ingredience:
  • 1
    1
    balení
    Bebe sušenek
  • 400
    400
    ml
    plnotučného mléka
  • 1
    1
    balení
    želatiny
  • 80
    80
    g
    třtinového cukru
  • 1
    1
    sáček
    vanilkového cukru
  • 1
    1
    tabulka
    kvalitní čokolády
  • 20
    20
    g
    másla
  • 1
    1
    polovina
    citronu (šťáva)
  • ovoce dle vlastního výběru (kiwi, banány, jahody, meruňky...)

Postup:

  1. Nejdříve si uvaříme krém, který nám bude tvořit tělo dezertu. Želatinu si připravíme podle návodu na obalu. Přidáme k ní plnotučné mléko, dále vanilkový a třtinový cukr a promícháme metličkou.

  2. Směs přelijeme do rendlíku a na mírném plamenu povaříme. Nepřestáváme metličkou průběžně míchat, aby v hmotě nevznikaly hrudky. Jakmile krém začne pobublávat a zhoustne, odložíme rendlík stranou, aby směs vychladla.

  3. Ovoce podle vlastního výběru si očistíme, omyjeme a vypeckujeme. Nakrájíme ho na menší kousky a přendáme do misky, kde všechny zvolené druhy promícháme. Největšího úspěchu dosáhnete přibližně se třemi druhy ovoce – dezert tak nebude přeplácaný ani chuťově chudý. Vše zakápneme citrónovou šťávou.

  4. Do formy vysypeme smíchané ovoce a rovnoměrně ho rozvrstvíme. Následně zalijeme uvařeným a zchladlým krémem. Několik sušenek dáme stranou a zbytek rozlámeme na drobné kousky. Kousky sušenek nasypeme do formy a zatlačíme do krému. Sušenky, které jsme si ponechali vcelku, použijeme na zakrytí. Až dezert vychladne a vyklopí se z formy, budou nám tvořit dno.

  5. Dezert necháme pořádně odpočinout v lednici. Než ho vyklopíme, ujistíme se, že vše dobře ztuhlo.

  6. Ve vodní lázni si rozpustíme nalámanou čokoládu. Jakmile bude zcela tekutá, přidáme rozpuštěné máslo a dobře promícháme metličkou. Ovocný dezert polijeme čokoládovou polevou. Jakmile poleva ztuhne, můžeme podávat.

Video návod

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept

Video návod

Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek