Pátek , 29. 03. 2024

Taťána

Ovocný dort plný vitamínů! Sladké, co vám doplní živiny

Že mlsání nemůže být zdravé? Ale jděte! Tenhle recept vás vyvede z omylu. Většinu dortu totiž tvoří ovoce, případně mandle a kokos. Kromě nich potřebujete jen mléko, pudink a sušenky.
ovocný dort
Dort plný vitamínů a vlákniny.

Léto přímo vybízí ke svěžím a lehkým moučníkům, které jsou plné čerstvého ovoce. Použít můžete vlastně jakékoliv, kterého máte zrovna přemíru, nebo na které máte zkrátka chuť.

Stejně tak můžete pracovat s druhem sušenek, které použijete, a pudinku. Pokud použijete pudink dietní a sušenky cereální či bez lepku, pak už vám v našem dortu zbydou jen vitamíny a trocha zdravých tuků. Na ovocný dort budete potřebovat:

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Univerzální ovocný koláč s esencí letní zahrady

Dezert se zakysanou smetanou a ovocem, který si zamilujete

Ovocný dort

porce
g / porce
Ingredience:
  • 1
    1
    l
    plnotučného mléka
  • 2
    2
    balení
    karamelového pudinku
  • 200
    200
    g
    strouhaných mandlí
  • 50
    50
    g
    strouhaného kokosu
  • 10
    10
    ks
    jahod
  • 2
    2
    ks
    kiwi
  • 2
    2
    ks
    banány
  • 1
    1
    ks
    jablko nebo hruška
  • 1
    1
    balení
    oblíbených sušenek
  • citronová šťáva
  • karamelová poleva nebo karamel

Postup:

  1. Všechno ovoce si omyjte, očistěte a oloupejte. Banány nakrájejte na kolečka, ostatní ovoce na malé kostičky. Zatímco se věnujete krájení ovoce, můžete si na plotně přivést k varu mléko. Pak do něj rozmíchejte obě balení pudinku a na mírném plamenu za stálého míchání ve vaření pokračujte, dokud nebude pudink hotový.

  2. Formu na bábovku si můžete vymazat trochou másla a vysypat kokosem nebo plátky mandlí. Pokud ne pokračujte k dalšímu kroku.

  3. Nalijte do formy trochu pudinku a nasypte na něj část pokrájeného ovoce. Pokračujte v několika vrstvách – ovoce by nemělo být moc pohromadě, aby váš dort po vyklepnutí z formy držel tvar. Když do formy přelijete poslední část pudinku, na spodek vyskládejte sušenky, které budou sloužit jako korpus.

  4. Nakonec formu přetáhněte potravinářskou fólií a dort dejte na dvě hodiny do lednice, aby pořádně zatuhnul. Po vyjmutí z lednice jej vyklopte na servírovací podnos, přelijte karamelovou polevou a citronovou šťávou a můžete jej rovnou servírovat.

Video návod

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept

Video návod

Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek