Pondělí , 28. 11. 2022

René

Lesní cheesecake se šťavnatými plody

Přineste si les k sobě domů a vyzkoušejte jeho chuť. Lesní plody jsou pro tento druh dezertu tou nejlepší volbou.
lesní cheesecake
ilustrační obrázek (unsplash/Monika Grabkowska)

Svěží fialové borůvky, stejně jako temné černé ostružiny vám společně s korpusem ze sušenek Oreo doslova roztančí chuťové pohárky. Tento lesní cheesecake chutná úžasně především k ledové kávě při posezení v parném srpnovém dni na terase.

Lesní plody můžete obměňovat podle svého momentálního rozpoložení i dostupných zásob ve vaší spižírně. Výborný je třeba i s černým nebo červeným rybízem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

New York Cheesecake. Recept na tu nejlepší verzi tvarohové pochoutky

Nepečený čokoládový cheesecake potěší i ty nejmlsnější jazýčky

Lesní cheesecake

porce
g / porce
Ingredience:
  • 30
    30
    ks
    sušenek Oreo s bílou čokoládovou polevou
  • 100
    100
    g
    másla
  • 300
    300
    g
    borůvek
  • 300
    300
    g
    ostružin
  • šťáva z poloviny limety
  • 1
    1
    balení
    mascarpone
  • 1
    1
    balení
    žervé
  • 1
    1
    kelímek
    smetany ke šlehání
  • 1
    1
    balení
    želatiny
  • 200
    200
    g
    krystalového cukru

Postup:

  1. Připravíme si hranatý plech o velikosti asi 20x20 centimetrů s vyšším okrajem nebo dortovou formu o průměru asi 25 centimetrů. Sušenky Oreo si přemístíme do robota a nahrubo je nameleme. V mikrovlnné troubě si necháme v misce povolit máslo a poté ho přilijeme k sušenkám. Vše ještě jednou promixujeme, aby vznikla tvárná hmota. Tou rovnoměrně vyložíme dno a stěny připravené formy. Odložíme do lednice.

  2. Ostružiny a borůvky si omyjeme a očistíme. V hrnci je rozmačkáme šťouchadlem na brambory, aby plody lépe pustily šťávu, a přidáme šťávu z limetky a cukr. Směs prohřejeme a pak asi 10 minut povaříme na mírném plamenu. Dáme stranou a necháme vychladnout.

  3. Mezitím si v misce prošleháme mascarpone s balením žervé a poté přidáme smetanu ke šlehání. Šleháme, dokud nemáme hladký krém. Želatinu si připravíme podle návodu na obalu a přidáme ji ke krému. Ze směsi s plody dáme stranou asi 10 lžic a zbytek promícháme s krémem z mascarpone.

  4. Z lednice vyndáme vychlazený korpus, na který naneseme rovnoměrně krém. Opět odložíme do lednice, alespoň na 30 minut. Poté vyndáme a polijeme směsí z plodů, kterou jsme si dali stranou. Pokud máme ještě nějaké plody, můžeme lesní cheesecake dozdobit. Dáme do lednice a alespoň hodinu chladíme.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek