Čtvrtek , 19. 05. 2022

Nataša

Rychlá a chutná čokoládová roláda s třešněmi. Vyzkoušíte?

Když přijde řeč na čokoládovou roládu s ovocem, asi se vám vybaví ta banánová. Ano, banán a čokoláda se k sobě skvěle hodí. Ale třešně nebo višně v čokoládě, to je ještě větší lahoda. Kombinace višní a čokolády navíc působí luxusně, snad proto, že zatímco banánky v čokoládě jsou obyčejné tyčinky, višně v čokoládě často najdete v bonboniérách.
čokoládová roláda
Čokoláda a třešně jsou skvělá dvojka! (zdroj foto: receptty.cz)

U našeho dnešního receptu vás určitě potěší, že skvěle chutnající dezert jménem čokoládová roláda budete mít hotový už za čtvrt hodinky, a že se při jeho přípravě rozhodně nezapotíte. Kromě obyčejných surovin, které má v kuchyni skoro každý, budete potřebovat jen kvalitní kakao a třešně nebo višně.

Čokoládová roláda – ingredience

Na těsto vám budou stačit tyto čtyři suroviny:

  • 5 vajec
  • 120 g moučkového cukru
  • 120 g hladké mouky
  • 100 g kvalitního holandského kakaa

Kromě toho si na ovocný krém nachystejte:

  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 100 g moučkového cukru
  • 400 g třešní, nebo ještě lépe višní

Příprava

Rozbijte si všechna vejce a oddělte bílky a žloutky. Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Žloutky smíchejte s cukrem a také je vyšlehejte. Pak za stálého šlehání postupně přidávejte mouku s kakaem. Na závěr do směsi přidejte vyšlehaný sníh a pořádně ji promíchejte tak, aby vzniklo stejnoměrné těsto bez hrudek.

Těsto nechte pár minut odpočinout a pak ho nalijte na plech na pečení vyložený pečicím papírem. Mělo by být rovnoměrně rozmístěné v tenké, zhruba centimetrové vrstvě. Pak ho dejte péci, mělo by stačit zhruba 10 minut při teplotě 200 °C. Upečené těsto nechte vychladnout, v mezičase se můžete věnovat přípravě krému.

Nejprve si omyjte a vypeckujte ovoce. Smetanu vyšlehejte s cukrem a zhruba pětinu šlehačky si dejte stranou, použijete ji nakonec namísto polevy. Zbytkem potřete vychladlé těsto, které následně posypte ovocem. Těsto srolujte do rolády a vršek ozdobte zbytkem krému. Ten můžete přizdobit zbytkem ovoce nebo posypat kakaem. Po půlhodince v lednici je roláda připravena k servírování.

U našeho dnešního receptu vás určitě potěší, že skvěle chutnající dezert budete mít hotový už za čtvrt hodinky, a že se při jeho přípravě rozhodně nezapotíte. Kromě obyčejných surovin, které má v kuchyni skoro každý, budete potřebovat jen kvalitní kakao a třešně nebo višně.

K TÉMATUMakovec s višňovou marmeládou vám zachutná. Pusťte se do pečení!

Na těsto vám budou stačit tyto čtyři suroviny:

  • 5 vajec
  • 120 g moučkového cukru
  • 120 g hladké mouky
  • 100 g kvalitního holandského kakaa

Kromě toho si na ovocný krém nachystejte:

  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 100 g moučkového cukru
  • 400 g třešní, nebo ještě lépe višní

Příprava

Rozbijte si všechna vejce a oddělte bílky a žloutky. Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Žloutky smíchejte s cukrem a také je vyšlehejte. Pak za stálého šlehání postupně přidávejte mouku s kakaem. Na závěr do směsi přidejte vyšlehaný sníh a pořádně ji promíchejte tak, aby vzniklo stejnoměrné těsto bez hrudek.

Těsto nechte pár minut odpočinout a pak ho nalijte na plech na pečení vyložený pečicím papírem. Mělo by být rovnoměrně rozmístěné v tenké, zhruba centimetrové vrstvě. Pak ho dejte péci, mělo by stačit zhruba 10 minut při teplotě 200 °C. Upečené těsto nechte vychladnout, v mezičase se můžete věnovat přípravě krému.

Nejprve si omyjte a vypeckujte ovoce. Smetanu vyšlehejte s cukrem a zhruba pětinu šlehačky si dejte stranou, použijete ji nakonec namísto polevy. Zbytkem potřete vychladlé těsto, které následně posypte ovocem.

Těsto srolujte do rolády a vršek ozdobte zbytkem krému. Ten můžete přizdobit zbytkem ovoce nebo posypat kakaem. Po půlhodince v lednici je roláda připravena k servírování.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Milujete čokoládu? Pak je tento čokoládový zákusek přesně pro vás!

Čokoládové řezy snadno, rychle a bez pečení. Budete se oblizovat!

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Moderní magazín pro ženy s názorem

Redakce

Právní náležitosti

Zůstaňme v kontaktu

© 2017 - 2022 damskaliga.cz

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek