Domů » Recepty » Dezerty » Čokoládové řezy snadno, rychle a bez pečení. Budete se oblizovat!
Dezerty Recepty Sladká jídla

Čokoládové řezy snadno, rychle a bez pečení. Budete se oblizovat!

čokoládové řezy
Čokoláda hraje hlavní roli! (zdroj foto: ezy.cz)
Ne každý dezert je tak pracný, jak vypadá. Třeba čokoládové řezy, které vám dnes představíme, jsou hotové raz dva. Jejích základem jsou sušenky a krém z Pikaa a vanilkového pudinku, takže je nemusíte péct. A pokud máte slabost pro čokoládu, ihned si je zamilujete.

Ingredience

Na čokoládové řezy si připravte:

  • 400 ml plnotučného mléka
  • 250 g másla
  • 2 balení čokoládových sušenek (například Bebe) nebo oplatek
  • 1 plechovku tradičního Salka nebo Pikaa
  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 50 g holandského kakaa (pokud máte Salko)

Na polevu budete potřebovat:

  • 200 g mléčné čokolády nebo čokolády na vaření
  • 150 g másla
  • 50 ml plnotučného mléka
  • 20-50 g moučkového cukru (podle chuti a typu čokolády)

Příprava

V dostatečně velkém rendlíku si přiveďte k varu mléko a rozmíchejte do něj pudink. Uvařte ho podle návodu, odstavte s plotny a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Salko nebo Pikao si přelijte do velké misky.

Pokud máte Salko, dobře v něm rozmíchejte holandské kakao. Pak přidejte máslo, které je dobré nechat chvilku mimo lednici, aby změklo, a vyšlehejte. Do vyšlehané směsi postupně přelévejte pudink a stále šlehejte, dokud nevznikne jednolitý a stejnoměrný krém.

Hranatou formu na pečení si vyložte pečicím papírem a na dno vyskládejte první vrstvu sušenek. Pokud máte hodně tenké či křehké sušenky, udělejte základnu raději dvojitou. Na vrstvu sušenek natřete krém a na ten vyskládejte další sušenky. Tento postup opakujte, dokud vám nedojdou suroviny.

Než si připravíte polevu, můžete formu i s dezertem odložit do lednice, aby řezy začaly tuhnout. Čokoládu si rozehřejte ve vodní lázni a postupně přidejte máslo s mlékem. Mléčnou čokoládu obvykle není třeba přislazovat, ale pokud máte čokoládu na vaření, můžete na závěr přidat trochu cukru. Hotovou polevou přelijte čokoládové řezy a dezert dejte na několik hodin do lednice.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Domácí Kinder Pingui řezy: poctivě a bez Éček

Babiččino rychlé a jednoduché Tiramisu

Tomáš Michálek

Napište komentář

Klikněte pro napsání komentáře

Přidejte svůj názor