Domů » Recepty » Babiččino rychlé a jednoduché Tiramisu
tiramisu
Leckterá babička předává po generace ty nejlepší recepty, které jsou lety osvědčené. Babičky zkrátka věděly, jak si poradit, i když kdysi nebývalo tolik surovin na trhu, jako je dnes. Proto vznikly úžasné recepty, jejichž složení nepředčí žádný z moderních kulinářských pokusů. (zdroj foto: 123rf.com)
Dezerty Recepty

Babiččino rychlé a jednoduché Tiramisu

Leckterá babička předává po generace ty nejlepší recepty, které jsou lety osvědčené. Babičky zkrátka věděly, jak si poradit, i když kdysi nebývalo tolik surovin na trhu, jako je dnes. Proto vznikly úžasné recepty, jejichž složení nepředčí žádný z moderních kulinářských pokusů.

Přinášíme vám recept od jedné babičky, která se zabývala cukrařinou a vykouzlila svým vnoučatům výborné Tiramisu, které je rychlé a rovněž i ekonomicky dostupné. Žena totiž nahradila v původní receptuře mascarpone za pomazánkové máslo. A výsledek je výtečný, přesvědčte se!

Co budete potřebovat za suroviny?

  • 3 lžíce cukru moučka
  • 2 kelímky pomazánkového másla
  • 3 lžičky rozpustné silné kávy
  • trochu rumu, či rumového aroma

Dále si na babiččino Tiramisu obstarejte také: 2 kelímky smetany ke šlehání, jeden kelímek zakysané smetany, vanilkový cukr a dvě balení cukrářských piškotů.

Jaký je postup přípravy?

Nejprve si vlijte do hluboké mísy smetanu ke šlehání a vyšlehejte z ní hustý sníh. Poté přidejte pomazánkové máslo a zakysanou smetanu, vznikne vám hustý krém. Následně přidejte cukr moučkový i vanilkový. Vyberte si ze svých zásob v kuchyni hlubší a větší zapékací misku, nebo plech a vyskládejte jej nejprve cukrářskými piškoty, musíte pokrýt celé dno. Piškoty pak pokapejte řádně rumem a silným kávovým odvarem. Pak je na řadě jedna polovina krému, kterou navrstvěte na pokapané cukrářské piškoty a rovnoměrně rozprostřete. Posléze poklaďte opět piškoty, můžete rovněž pokapat rumem a kávou, a nakonec završíte zákusek poslední vrstvou krému ze smetany a pomazánkového másla. Povrch zákusku můžete posypat kakaovým práškem, nebo nastrouhanou čokoládou. Tiramisu pak dejte na několik hodin vychladit do lednice.

Servírování Tiramisu o babičky

Tiramisu bude nejlepší až druhý den, pokud to tedy vydržíte, pochutnáte si na lahodném a dobře uleželém dezertu. Do piškotů se totiž natáhnou všechny chutě a díky smetanovému krému budou krásně vláčné. Tohle Tiramisu si zamilujete! Je výtečné a skvěle doplní šálek vaší oblíbené kávy, nebo čaje. Pokud budete chtít vaše Tiramisu vylepšit, je možné místo obyčejného rumu použít například Amaretto, nebo jiný kvalitnější likér. A samozřejmě pro fajnšmekry je tento dezert ideální v původní a originální podobě, a to tedy s mascarpone. S tímto receptem ale ušetříte a neuděláte rozhodně chybu! Přejeme dobrou chuť!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Božský dort s Nutellou. Milovníci sladkého zažijí osobní blaho

Vanilkový koláč s krémem ze zakysané smetany. Výborná volba ke kávě

data-matched-content-rows-num="3,3" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked,image_stacked">

Pin It on Pinterest

%d bloggers like this: