Čtvrtek , 02. 02. 2023

Nela a Hromnice

Americké extra čokoládové brownies s kokosem

Brownies vyvolává svým názvem dojem, že bude složité ho udělat, a proto ho spousta našinců ještě nikdy neochutnala. V podstatě ale nejde o nic jiného než velmi čokoládovou buchtu z plechu.
čokoládové brownies
Čokoládové brownies možná ve vás budí respekt, ale je to vlastně jen buchta z jednoho plechu.

Nenechte se odradit a připravte si tento klasický moučník původem z USA i vy. Čokoládové brownies není dezert nijak náročný na přípravu ani suroviny. A jakmile ochutnáte, pochopíte, proč ho mají za „velkou louží“ tolik rádi.

Co je však důležité, a mohlo by se stát kamenem úrazu, je doba pečení. Brownies musí být vláčné a vlhké, s křehkým zevnějškem (tím se vytvoří na pohled popraskaný vzhled). Proto si dejte pozor, abyste moučník nepřepekli.

TIP: Hotové brownies se může podávat jen tak, ale Američané nedají dopustit na servírování se šlehačkou, sklenicí mléka nebo nejlépe kopečkem zmrzliny.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Strakaté brownies s pořádnou porcí malin

Brownies z červené řepy. Zdravé mlsání bez bílé mouky!

Čokoládové brownies

porce
g / porce
Ingredience:
  • 4
    4
    tabulky
    vysokoprocentní hořké čokolády
  • 1
    1
    kostka
    másla
  • 5
    5
    ks
    vajec M
  • 300
    300
    g
    třtinového cukru
  • 2
    2
    lžíce
    holandského kakaa
  • 150
    150
    g
    hladké pšeničné mouky
  • 2
    2
    g
    kypřicího prášku
  • 2
    2
    lžíce
    strouhaného kokosu

Postup:

  1. Tři tabulky čokolády si nahrubo nalámeme do keramické nebo plechové misky, kterou umístíme nad vodní lázeň. Čokoládu promícháváme, aby se rovnoměrně rozehřívala. Přidáme nahrubo nakrájené máslo a společně mícháme. Jakmile je obojí rozpuštěné, sundáme misku z vodní lázně a necháme směs v ní trochu zchladnout.

  2. Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny a nalijeme je k teplé čokoládové směsi.

  3. Holandské kakao si prosejeme do větší misky společně s pšeničnou moukou a kypřicím práškem, poté přisypeme strouhaný kokos. Sypké ingredience přidáme k čokoládovému základu. Metličkou všechny suroviny důkladně promícháme, aby v těstě nevznikly žádné hrudky.

  4. Poslední tabulku čokolády nalámeme nebo ji nahrubo nameleme v robotu a přisypeme ji do těsta. Po zakousnutí do brownies tím dodáme ještě čokoládovější efekt.

  5. Připravíme si menší hranatou formu s vyšším okrajem a vymažeme ji. Těsto na čokoládové brownies do ní nalijeme a vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C. Pomalu pečeme asi 35 minut. Před podáváním necháme vychladnout.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
americká kuchyně
jednoduché recept
americká kuchyně
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek