Slaninové závitky s mletým masem a pečenými bramborami
Připravte si královský oběd – slaninové závitky plněné mletým masem, k tomu opečené brambůrky, a to vše z jednoho plechu. Teď hned připravené. Je potřeba ještě něco dodávat?
TIP: Nezapomeňte si na talíř přidat také zeleninovou oblohu, případně si můžete udělat okurkový či rajčatový salátek.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Slaninové závitky
- 250250gmletého vepřového masa
- 33lžícestrouhanky
- 22lžíceplnotučného mléka
- 11kscibule
- 22ksvejce M
- 1010plátkůanglické slaniny
- 11stroužekčesneku
- 11hrstpetržele
- sůl a pepř dle chuti
- 22lžícehořčice
- 11lžícemásla
- 11lžícečervené sladké papriky
- brambory
- 11kelímekzakysané smetany
- 11lžícemajonézy
Postup:
Do větší misky si dáme mleté vepřové maso, obě celá vejce, mléko a vše promícháme. Cibuli si nakrájíme nadrobno a přisypeme ji do směsi. Poté přidáme strouhanku, prolisovaný stroužek česneku, nadrobno nakrájenou petržel. Podle chuti také sůl a pepř.
Máslo si v mikrovlnné troubě rozpustíme. Brambory důkladně omyjeme a i se slupkou nakrájíme na půlměsíce. Poté je promastíme máslem a následně přisypeme sladkou papriku. Takto ochucené brambory nasypeme na jednu polovinu plechu vyloženého pečicím papírem.
Plátky slaniny si rozložíme a pomažeme je hořčicí. Ze směsi mletého masa děláme válečky tak akorát do dlaně, které následně zabalíme do plátku slaniny. Jednotlivé válečky skládáme na druhou polovinu plechu vedle brambor.
Plech vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Slaninové závitky pečeme asi 30 až 35 minut dozlatova. Podáváme s dipem ze zakysané smetany, kterou smícháme s polévkovou lžící majonézy a pepřem.