Čtvrtek , 25. 04. 2024

Marek

Rychlé kuličky z mletého masa v sýrové omáčce

Masové kuličky by ve vašem kuchařském repertoáru rozhodně neměly chybět. Skvělým důkazem je i náš dnešní recept na jednoduché a rychlé kuličky se skvělou sýrovou omáčkou.
mleté

Stačí vám jen pár poctivých základních surovin: mleté maso, vývar a sýr. Ne s každým jídlem se musíte pracně dělat, jako třeba se svíčkovou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Low carb recept: Zapékané mleté maso se sýrem

Bezlepkové kuličky z mletého masa s tomatovou omáčkou

Kuličky z mletého masa v sýrové omáčce

porce
g / porce
Ingredience na kuličky:
  • 800
    800
    g
    mletého masa
  • 100
    100
    ml
    mléka
  • 3
    3
    krajíce
    chleba
  • 2
    2
    ks
    vajec
  • 2
    2
    stroužky
    česneku
  • 1
    1
    ks
    cibule
  • sůl a pepř
  • sádlo
Ingredience na sýrovou omáčku:
  • 400
    400
    ml
    zeleninového nebo masového vývaru
  • 100
    100
    g
    eidamu na strouhání
  • 100
    100
    g
    čedaru na strouhání
  • 50
    50
    g
    másla
  • 20
    20
    g
    hladké mouky
  • 1
    1
    ks
    cibule
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Chleba si nalámejte na kousky a nechte ho hodinu nebo dvě namočený v mléce. Vejce rozklepněte, zlehka je prosolte a vidličkou našlehejte. Pak je přelijte do mletého masa. Přidejte prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibuli, sůl, pepř (a případně další koření) a masovou směs důkladně zpracujte rukama. Nakonec slijte z chleba mléko, které se nevsáklo, a chléb přidejte do masové směsi. Ze směsi vytvarujte kuličky o velikosti míčku na stolní tenis.

  2. Na pánvi si rozpalte sádlo a kuličky ze všech stran zprudka orestujte. Pak je dejte na papírovou utěrku okapat. Sádlo můžete využít jako základ sýrové omáčky, jinak je lepší na jiné pánvi rozpustit máslo a nechat na něm zpěnit najemno nakrájenou cibulku. Když začne cibule hnědnout, zasypejte ji moukou, aby vznikla jíška. Jíšku pak zalijte zeleninovým vývarem.

  3. V zeleninovém vývaru postupně za stálého míchání rozpusťte strouhané sýry. Pak dejte do omáčky masové koule. Za stálého míchání vařte na mírném plamenu asi čtvrt hodiny. Omáčku můžete podle chuti přikořenit. Podávejte s rýží.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
česká kuchyně
jednoduché recept
česká kuchyně
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek