Pátek , 03. 02. 2023

Blažej

Krémový karamelový likér s alkoholem. Výborný i jako dárek

Chladné dny a skromná dávka slunečních paprsků dokáží jen těžko doplnit energii. Proto se nechte zlákat na tuto sladkou bombu v podobě karamelového likéru, který vám vlije do žil novou sílu a teplo.
karamelový likér
ilustrační obrázek

Alkoholický karamelový likér je skvělou chuťovkou při posezení s rodinou, přáteli nebo třeba jako jedlý dárek pod stromeček. Při skladování v chladu vám likér vydrží i týden, ale vzhledem k jeho lahodné chuti si s touto lhůtou trvanlivosti nebudete vůbec muset lámat hlavu. A pokud byste chtěli chuť likéru ještě více zintenzivnit, přidejte nebo nahraďte karamelové salko dvěma polévkovými lžícemi slaného karamelu. Tato sladko-slaná kombinace udělá s likérem úplné divy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

To je lahoda! Dokonalý zákusek s vaječným likérem

Vánoční kafíčko s čokoládou a perníčkem

Karamelový likér

porce
g / porce
Ingredience:
  • 500
    500
    ml
    plnotučného mléka
  • 1
    1
    kelímek
    smetany ke šlehání
  • 1
    1
    sáček
    karamelového pudinku
  • 5
    5
    lžic
    třtinového cukru
  • 100
    100
    ml
    rumu
  • 2
    2
    lžíce
    karamelového salka

Postup:

  1. Tři čtvrtiny množství mléka nalijte do hrnce a společně s třtinovým cukrem přiveďte k varu. Ve zbývajícím mléce rozmíchejte pudinkový prášek a než mléko začne vřít, vmíchejte ho do mléka s cukrem. Za stálého míchání metličkou udělejte hladký pudink. Následně ho nechte stranou úplně vychladnout.

  2. Do robotu si připravte smetanu ke šlehání, rum a dvě polévkové lžíce karamelového salka. Nakonec přidejte vychladlý pudink a šleháním vytvořte karamelový likér.

  3. Karamelový likér přelijte do sklenice a přes noc dejte uležet do lednice nebo chladné spíže či komory.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek