Pondělí , 28. 11. 2022

René

Zelená pizza se sýrem a špenátem, která se perfektně slučuje i s dietou

Pizza obecně platí za zhoubný fast food, který se pro zdravé stravování nehodí. Tento recept vám ale ukáže, že tomu tak nemusí nutně být.
zelená pizza
ilustrační obrázek

Pizza ze špaldové mouky s chutným sýrem vás zdravě zasytí a k tomu si opravdu dobře pochutnáte. Proč jí říkáme zelená pizza? Protože je přímo zaplavená vitamíny nadupaným špenátem. A protože na slovo „pizza“ slyší opravdu každý, uvidíte, že takto připravený oběd nebo večeři ocení i děti a po jídle se jen zapráší.

TIP: Ingredience můžete obměňovat a vytvořit si tak pizzu podle své aktuální chuti nebo ji jednoduše přizpůsobit tomu, co najdete v lednici.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Bezlepková pizza Margherita z kokosového mléka

Rychlá pizza pro lenochy. Potěší všechny, co nemají čas na vaření

Zelená pizza s ricottou

porce
g / porce
Ingredience:
  • 1
    1
    hrnek
    špaldové mouky
  • 2
    2
    lžíce
    olivového oleje
  • 1
    1
    kelímek
    ricotty
  • 1
    1
    ks
    pórek
  • 100
    100
    g
    eidam 45%
  • 50
    50
    g
    parmezánu
  • 1
    1
    hrst
    listového špenátu
  • 2
    2
    stroužky
    česneku
  • pepř a sůl dle chuti

Postup:

  1. Nejdříve si připravíme těsto. Špaldovou mouku si prosejeme do větší misky a přidáme k ní olivový olej a špetku soli. Následně postupně přidáváme asi půl hrnku vlažné vody – přiléváme ji podle toho, jak reaguje těsto. Ručně vypracujeme pružné, nelepivé těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme asi na čtvrt hodiny do lednice.

  2. V druhé misce si smícháme kelímek ricotty s prolisovaným česnekem, solí a pepřem.

  3. Pórek rozkrojíme podélně a poté krájením vytváříme půlkolečka. Parmezán a eidam si nastrouháme nahrubo. Listy špenátu omyjeme a rovněž nahrubo nakrájíme.

  4. Z lednice vyndáme těsto na pizzu a válečkem ho roztáhneme do stran. Vytvoříme placku s vyššími okraji, aby nám přísady zůstaly na místě. Přendáme si ji na plech vyložený pečicím papírem. Pizzu pomažeme ricottou smíchanou s eidamem a ostatní ingredience nasypeme navrch.

  5. Troubu si předehřejeme na 180 °C a pizzu v ní pečeme asi 20 minut. Že je zelená pizza hotová poznáte podle zlatavých okrajů.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek