Středa , 05. 10. 2022

Eliška

Skvělý nepečený krémeš se stane vaším oblíbeným zákuskem

Někdy prostě nemáte chuť péct. A tak se hodí mít v záloze pár receptu na sladké zákusky, které stačí nechat zatuhnout v ledničce. Náš dnešní krémeš do téhle kategorie patří. Ale rozhodně nejde o nějaký tuctový dezert, naopak! Kaštanové pyré mu dodává punc luxusu, a tak s tímto krémešem uděláte dojem na každou návštěvu. A vy si jej také okamžitě zamilujete.
nepečený krémeš
Ne každý dezert patří do trouby. (foto: primarecept.net)

Pro dospělé je možné připravit si nepečený krémeš s malým panákem rumu, budou-li jej jíst i děti, využijte raději rumové aroma.

Ingredience na nepečený krémeš

Na nepečený korpus si nachystejte:

  • 500 g kaštanového pyré (případně stejné množství rozpuštěných tyčinek Kaštany)
  • 300 g vašich oblínebých máslových sušenek
  • 50 g másla
  • 25 ml rumu nebo 10 ml rumového aroma

Na charakteristický krém budete potřebovat:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 200 ml másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 3 vanilkové cukry
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 ztužovač do šlehačky

Příprava

Sušenky si nadrťte na prášek, buďto v mixéru, nebo válečkem. Vmíchejte do nich kaštanové pyré a vytvořte z nich hutnou těstovou hmotu. Máslo si rozehřejte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a zapracujte ho do těsta. Nakonec přidejte také rum nebo rumové aroma. Hotové těsto napěchujte do dortové formy vystlané pečicím papírem.

Z mléka, pudinku a cukru uvařte pudink podle návodu na obalu. Hotový pudink odstavte z plotny a nechte chladnout. Po minutě nebo dvou do něj zapracujte změklé máslo a směs pořádně rozmíchejte, aby vznikla stejnoměrná a hladká hmota. Smetanu si vyšlehejte s vanilkovými cukry a ztužovačem do šlehačky.

Pudink, který v mezičase vychladne, naneste na korpus. Na něj navrstvěte šlehačku a celý zákusek dejte alespoň na dvě hodiny do lednice, aby zatuhnul. Hotový krémeš dozdobte nastrouhanou čokoládou, holandským kakaem, skořicí nebo strouhaným kokosem.

Podávejte chlazený. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Rychlý dezert, který je ještě lepší než Monte

Nadýchaný tvarohový dezert s rozinkami. Upečte si ho nejen na Velikonoce

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek