Pondělí , 03. 10. 2022

Bohumil

Nepečený zákusek ze smetany, který připomene chuť nanuku

Máte rádi smetanové nanukové dorty, nebo smetanové zmrzliny na klacíku? Pak si jejich chuť můžete připomenout tímto velice jednoduchým a rychlým receptem na nepečený zákusek se smetanou.

Příprava tohoto zákusku vám nezabere ani deset minut. Tento smetanový zákusek je prostě báječný, a hlavně vaše děti ho ocení. Do přípravy je můžete také zasvětit, o to více se budou těšit na výsledek. Na letní odpoledne a zahradní party je ideálním zákuskem a dlouho se na pekáčku neohřeje. Někdy ani nestačí dostatečně vychladnout v lednici a zmizí.

Co budete potřebovat za ingredience

Než se pustíte do práce, připravte si tyto suroviny:

  • 3 balíčky smetany v prášku
  • 550 mililitrů studeného plnotučného mléka
  • sušenky dle vlastního výběru (mohou být máslové, kakaové, skořicové, zkrátka jakékoliv)

Jak postupovat při přípravě nepečeného zákusku se smetanou

Asi 600 mililitrů plnotučného mléka si vyšlehejte v hlubší míse se čtyřmi smetanovými prášky do tuha. K ruce si pak vezměte menší zapékací misku, nebo malý plech a na jeho dno vyskládejte vámi zvolené sušenky namočené v mléce. Ideální jsou ty kakaové. Na sušenky pak rozprostřete rovnoměrně smetanový krém. Na něj opět naskládejte sušenky a postup několikrát opakujte, než vám dojde smetanová náplň. Takto vytvoříte několik pater krému a sušenek. Povrch dezertu bude smetanový. Zaprášit zákusek můžete kakaovým práškem. Nechte v lednici vychladit nejlépe do druhého dne. Recept je samozřejmě možné i vylepšit různými druhy ovoce, perfektně se hodí do zákusku třeba jahody, banány, broskve, meruňky, maliny, nebo třeba vlastnoručně sbírané borůvky. Kdybyste si snad zhotovovali zákusek jen pro sebe, můžete do krému přidat i pár kapek rumu, nebo vaječného koňaku a dezert hned získá jiný šmrnc. Doplnit tuhle dobrotu lze sklenicí ledové kávy, mléčného koktejlu, nebo čaje. Dobrou chuť!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nepečený zákusek ze zakysané smetany: Budete se oblizovat!

Dietní koláč z ovesných vloček. Skvělý tip na netradiční zákusek

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek