Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Levná a chutná večeře: Plněné krokety

Dnes pro vás máme zajímavou variaci na plněné krokety. Oproti původnímu receptu má řadu výhod – nepotřebujete žádné speciální ingredience, hravě si vystačíte s tím, co zrovna máte doma.
krokety
Levná a chutná večeře. (foto: 123RF)

Navíc se nejedná o něco nijak pracného. A pokud si chcete udělat večeři zajímavější, můžete do těstíčka kromě párků obalit také kousky sýra, který se při zapékání rozteče. Plněné krokety s párkem nebo jestli chcete jinak – párky v bramborovém těstíčku, jsou osvědčená klasika, kterou si určitě oblíbíte. Ke všemu se pečou v troubě, žádný friťák. Chutnat bude i těm nejmlsnějším dětem.

Ingredience na plněné krokety (4 osoby)

  • 1 kg brambor na pyré
  • 8 párků, nejlepší jsou ty se sýrem, který se při pečení rozteče
  • 200 g vašeho oblíbeného strouhaného sýra (hodí se třeba eidam, gouda nebo čedar)
  • 50 g hladké mouky nebo bramborového škrobu
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • Mletý pepř, kmín a další koření dle chuti
  • Strouhanka
  • Sůl

Příprava

Brambory si oloupejte, očistěte a důkladně omyjte. Nenakrájené brambory dejte vařit v osolené vodě, ale z plotny je stáhněte ještě před tím, než budou opravdu uvařené, tedy po 5-10 minutách v závislosti na jejich velikosti a typu. Nedovařené brambory sceďte a ještě teplé je nastrouhejte nahrubo.

Vejce si rozklepněte do misky, zlehka je prosolte a vidličkou si je našlehejte. Přidejte do nich pepř a utřený česnek. Vejce pak zapracujte do nastrouhaných brambor, aby vzniklo těstíčko. Do bramborového těsta dále přidejte mouku nebo bramborový škrob a další koření, které jste si připravili. Těsto důkladně zpracujte.

Párky nakrájejte na tři nebo čtyři díly. Každý díl obalte v bramborovém těstu a následně ve strouhance. Obalené párky vyskládejte na plech s pečicím papírem a dejte je péct do trouby předehřáté na 180 °C. V závislosti na typu a velikosti párků bude těsto zapečené za 25-35 minut.

Plněné krokety s párkem a sýrem podávejte horké s kečupem nebo majonézou a ze zeleninovou oblohou. Nechte si chutnat!

K TÉMATU  Bramborový fondán. Nejčastější příloha k jídlu trochu jinak

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Potraviny do mikrovlnky: které byste nikdy v ní nikdy neměli ohřívat?

Vyzkoušejte fazolový guláš, levnou a výživnou večeři

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek