Pátek , 26. 04. 2024

Oto

Už jste ochutnali báječný tvarohový koláč s čokoládou? Přikládáme recept

Máte-li rádi italské dezerty, jistě jste již narazili na slovo „stracciatella“, které máme spojené se světlým krémem nebo zmrzlinou s malými kousky čokolády. Původ názvu leží v italském slově „stracciare“, což znamená trhat nebo roztrhat. A právě čokoláda v takových dezertech vypadá jako roztrhaná na kousky.
koláč
Desetiminutový tvarohový koláč oceníte kdykoliv. (foto: 123RF)

Obdobný princip je obsažen také v základu tohoto italského koláče, jehož přípravu si s námi dnes můžete vyzkoušet. Je křehký, a když do něj zakrojíte nůž a zaboříte lžičku, objevíte tvarohový krém s křehkými kousky čokolády. Přesně takto vypadá tvarohový koláč podle našeho receptu.

Příprava tohoto dezertu je jednoduchá a výsledek opravdu stojí za to.

Suroviny k přípravě těsta

Na přípravu těsta budete potřebovat:

  • 250 g hladké mouky
  • 50 g holandského kakaa
  • 2 celá vejce
  • 120 g moučkového cukru a
  • 150 g másla.

Suroviny k přípravě krému

Výborný krém připravíte ze:

  • 100 g moučkového cukru
  • 200 g tvarohu
  • 200 g mascarpone a
  • 50 g čokolády rozlámané na malé kousky nebo stejné množství čokoládových pecek.

Postup přípravy

Jak na tento italský tvarohový koláč s čokoládou? Nejprve si v misce připravte hladké těsto, které získáte tak, že do prosáté mouky přidáte kakao a dále do této směsi přidáte vejce, cukr a máslo.Připravené těsto uložte do ledničky, aby vychladlo a ztuhlo, a to nejméně na 30 minut před tím, než s ním budete dále pracovat.

Zvlášť v misce poté smíchejte mascarpone s tvarohem, přidejte cukr a do směsi dobře vmíchejte také čokoládové kousky nebo pecky.

Vezměte si kruhovou formu na pečení, ideálně s průměrem 22 cm, a její dno vyložte pečicím papírem. Těsto vyjměte z ledničky, rozdělte ho na dvě poloviny a polovinu těsta rozválejte tak, aby z něj vznikl kruh s o něco větším průměrem, než má forma. Těsto poté rozprostřete do formy tak, že bude pokryto dno a také část jejího boku.

Na těsto nalijte připravený krém, uhlaďte jeho povrch a nahoru položte druhou polovinu těsta, které jste vyváleli do kruhu o průměru 22 cm, tedy stejného, jaký má forma.

Troubu předehřejte na 180 °C a koláč pečte přibližně po dobu 25 minut.

K TÉMATU  Co všechno lze vyrobit z formy na led? Překrásně vypadající dezerty! V hlavní roli je tu čokoláda!

Upečený koláč nechejte nejprve řádně vychladnout a až pak ho vyjměte z formy. Dezert uchovávejte v ledničce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Úžasný recept na fitness koláč. Pochutnejte si bez výčitek!

Jemný a lahodný, to je balkánský jablečný koláč

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek