Pátek , 02. 12. 2022

Blanka

Domácí rumové kostky v kokosu. Perfektní zobání pro dospělé

Náš dnešní recept je poněkud netradiční. Korpus z vanilkového těsta totiž nakrájíte na kostičky, které obalíte v kakaové polevě a kokosu. Pokud však tento zákusek připravujete pro dospělé, můžete vanilkový cukr nahradit panákem rumu. Ten se totiž k čokoládě a kokosu hodí ještě víc než vanilka. A nebo tam dejte obojí!
rumové kostky
Potřebujete zahnat chutě nebo zklidnit nervy?

Nejen děti mají občas chuť na sladké. Volání po něčem dobrém se nevyhýbá ani nám dospělým. No pokud potřebujete utišit chutě a případně i nervy, tohle sladké zobání je ideální. Rumové kostky jsou jednoduché na přípravu a přitom pro vás splní službu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Ořechové řezy s rumovým aroma a marmeládou pro sladký podzim

Dvoubarevné pudinkové řezy s cukrářskými piškoty

 

 

 

 

Rumové kostky v kokosu

porce
g / porce
Ingredience na těsto:
  • 350
    350
    g
    hladké mouky
  • 250
    250
    ml
    plnotučného mléka
  • 200
    200
    g
    moučkového cukru
  • 20
    20
    ml
    rostlinného oleje
  • 10
    10
    ml
    medu
  • 2
    2
    ks
    vajec
  • 2
    2
    balení
    vanilkového cukru
  • 1
    1
    balení
    kypřicího prášku
  • špetka soli
Ingredience na polevu:
  • 250
    250
    g
    strouhaného kokosu
  • 250
    250
    g
    másla
  • 200
    200
    g
    moučkového cukru
  • 50
    50
    g
    holandského kakaa
  • 50
    50
    ml
    plnotučného mléka
  • 1
    1
    panák
    rumu

Postup:

  1. Obě vejce si rozklepněte, zlehka osolte, a pak je spolu s cukrem a vanilkovým cukrem utřete. Do vaječné směsi postupně zapracujte mléko, olej a med. Pak do těsta prosejte mouku s práškem do pečiva a dejte ho na několik minut zpracovávat kuchyňským robotem zapnutým na pomalé obrátky.

  2. Hotové těsto přelijte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do trouby předehřáté na 160 °C. Korpus bude upečený za 20-25 minut, nejsnáze to poznáte, když do něj bodnete špejlí nebo párátkem. Upečený korpus nechte vystydnout na pokojovou teplotu a pak ho nakrájejte na malé kostičky.

  3. Zatímco vám korpus stydne, připravte si kakaovou polevu. Máslo si rozpusťte ve vodní lázni a postupně do něj rozmíchejte mléko, holandské kakao, rum, moučkový cukr a asi dvě třetiny strouhaného kokosu. Zbytek kokosu přesypte do větší misky. Jednotlivé kostičky korpusu nejprve pomocí lžíce namočte do čokoládové polevy a pak je obalte kokosem.

  4. Hotové rumové kostky vyskládejte na tác s pečicím papírem a dejte je na alespoň půl hodiny zatuhnout do lednice. Pak je můžete rovnou podávat. Tohle sladké zobání se hodí i jako vánoční cukroví.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek