Pátek , 26. 04. 2024

Oto

Staňte se královnou každé oslavy, připravte hostům tyto sušenkové poháry

Chystáte doma párty, na které chcete opravdu zabodovat? Pak zkuste náš dnešní tip – dezert s puncem luxusu. Jen pro sebe ho můžete připravit i do obyčejného hrnečku, ale na oslavu použijte velké koktejlové sklenice.
poháry
Obsahuje všechno, ovoce, krém, sušenky. Vrstvy kombinujte podle sebe.

Nejlepší bude, když tyto sušenkové poháry servírujete s vysokými lžičkami. A je tu ještě jedna velká výhoda. Čas. Tento dezert budete mít hotový za slabou čtvrthodinku, nepočítáme-li čas, který stráví tuhnutím v lednici. Jde tedy i o skvělou volbu na poslední chvíli.

Poznámka: Množství surovin vám dá na 4 až 6 sklenic. Záleží na velikosti pohárů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Sušenky s krémem z Fanty? Budete překvapeni, jak jsou skvělé

Domácí Koka sušenky jsou lepší než ty z obchodu

Sušenkové poháry

porce
g / porce
Ingredience:
  • 400
    400
    g
    oblíbených sušenek (Bebe nebo Esíčka)
  • 250
    250
    ml
    smetany ke šlehání
  • 250
    250
    ml
    kondenzovaného mléka
  • 150
    150
    g
    mletých ořechů (vlašské nebo lískové)
  • citronová nebo limetková šťáva
  • kůra z citronu nebo limetky
  • 1
    1
    balení
    ztužovače šlehačky či jedlé želatiny
  • trocha převařené vody
  • čerstvé ovoce na zdobení

Postup:

  1. Sušenky si pomocí válečku nebo mixéru nadrťte na jemný prášek. Ztužovač do šlehačky připravte podle návodu na obalu, většinou je třeba rozpustit ho v troše vody, nejlépe převařené.

  2. Smetanu si vyšlehejte klasickým způsobem a pak do ní přimíchejte ztužovač, čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec do směsi za mírného šlehání po částech zapracujte kondenzované mléko.

  3. Do koktejlových sklenic dejte nejprve vrchovatou polévkovou lžíci krému a pak asi centimetrovou vrstvu sušenkové drti. Na sušenky přijde druhá vrstva krému, pak vrstva mletých ořechů a poslední vrstva krému. Navrch přijde zbytek sušenek a další krém, pokud vám zbyl.

  4. Hotové poháry dejte alespoň na hodinu zatuhnout do lednice. Před servírováním je dozdobte čerstvým ovocem, luxusní dojem ještě posílí třeba granátové jablko. Kromě toho je můžete přizdobit i čerstvou šlehačkou.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
15 minut + tuhnutí v lednici délka vaření
jednoduché recept
15 minut + tuhnutí v lednici délka vaření
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek