Úterý , 23. 04. 2024

Vojtěch

Tipy na silvestrovské pohoštění. Zkuste recepty na chuťovky s ricottou

Italský sýr, který se dá využít v nekonečném množství receptů na rozličné pochoutky. Inspirujte se a zkuste připravit silvestrovské pohoštění s ricottou! Carpaccio, výborné topinky nebo terinky s lososem, to všechno může obohatit váš novoroční stůl.
Tipy na silvestrovské pohoštění. Recepty na chuťovky s ricottou
zdroj: 123RF.com

Carpaccio s jahodami a rukolou

Tipy na silvestrovské pohoštění. Recepty na chuťovky s ricottou
zdroj: La Formaggeria

Ingredience pro 4 osoby

  • 150 g najemno nakrájeného carpaccia
  • 400 g ricotty
  • 140 g rukoly
  • 140 g středně zralých jahod
  • sůl, pepř
  • muškátový oříšek

Postup

Ricottu smíchejte s najemno nakrájenou rukolou, špetkou soli, pepře a nastrouhaného muškátového oříšku. Jahody omyjte a nakrájejte na kostičky, vmíchejte je do ricottového krému. Krém dejte asi na hodinu do lednice. Na plátky carpaccia dejte lžíci krému a zabalte do tvaru měšce, který nahoře svážete snítkou pažitky. Ponechte v lednici až do chvíle servírování.

Topinky crostini s ricottou, ančovičkami a hruškou

Tipy na silvestrovské pohoštění. Recepty na chuťovky s ricottou
zdroj: La Formaggeria

Ingredience na 20 topinek

  • 20 plátků toustového chleba
  • 400 g ricotty
  • 3 hrušky
  • 1 malé balení ančoviček
  • 60 g rozinek
  • několik snítek rozmarýnu a šalvěje
  • extra panenský olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

Na pánvi rozpalte olej spolu s rozmarýnem a šalvějí a postupně na něm opečte toustový chléb dozlatova. Rozinky mezi tím namočte do vlažné vody. Oloupejte hrušky, zbavte je jádřince a nakrájejte na kostičky. V míse ve vodní lázni smíchejte ricottu s dobře okapanými ančovičkami, ale několik si jich ponechte stranou na ozdobení. Přidejte kostičky hrušky a osolte. Ricottovým krémem potřete topinky, lehce opepřete, ozdobte kouskem ančovičky, osušenými rozinkami a rozmarýnem.

Terinky z uzeného lososa s ricottou

Tipy na silvestrovské pohoštění. Recepty na chuťovky s ricottou
zdroj: La Formaggeria

Ingredience

  • 200 g uzeného lososa
  • 200 g ricotty
  • 100 g zakysané smetany
  • 2 lžíce nadrobno nasekaného kopru
  • 1 lžička želatiny
  • 1 okurka
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup

Zapékací mističky vyložte tenkými plátky uzeného lososa. Měli byste použít asi tři čtvrtiny z celkového množství. Zbytek lososa nakrájejte na malé kousky. Rozetřete ricottu se smetanou, vmíchejte nakrájeného lososa. Osolte, opepřete a přidejte kopr. Rozpusťte želatinu ve dvou lžících vody. Nechte nabobtnat a pak zahřejte, až se úplně rozpustí. Do želatiny vmíchejte lžíci lososové pomazánky. Pak vmíchejte zbytek. Rozdělte do misek. Dejte alespoň na hodinu do lednice. Z citrónové šťávy a oleje umíchejte zálivku. Okurku nakrájejte na tenké plátky a udělejte z nich polštářek pro každou terinku. Vyklopte a dozdobte snítkou kopru.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek