Pátek , 20. 05. 2022

Zbyšek

Vaříme ze zbytků: Domácí chlebová pizza

Pizza je jedno z nejoblíbenějších jídel současnosti. Opravdová italská pizza ale není nic jednoduchého – potřebujete na ni speciální pec na dřevo a těsto z italské pizzové mouky. A taky zkušenosti. Dnes však pro vás máme recept na zajímavou a levnou alternativu ke klasické pizze, kterou si snadno připravíte doma z toho, co zrovna máte při ruce.
chlebová pizza
Je skvělé, že dáte zbytkům jídla druhý život a ještě si pochutnáte.

Chlebová pizza má v základu, jak již název napovídá, chleba. V tomto případě je nejlepší, když použijete ztvrdlé pečivo, které byste jinak vyhodili. Hodí se veka nebo rohlík, ale použít můžete i klasický český chléb z pšenice a žita.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Zdravá pizza, kterou si zamilujete!

Jednoduchá pizza na český způsob je hned hotová

Chlebová pizza

porce
g / porce
Ingredience:
  • 400
    400
    g
    starého tvrdého pečiva
  • 250
    250
    ml
    mléka
  • 200
    200
    g
    mozzarelly
  • 150
    150
    g
    salámu nebo šunky
  • 100
    100
    g
    strouhaného sýru
  • 100
    100
    ml
    majonézy
  • 2
    2
    ks
    vejce
  • kečup nebo rajský protlak
  • bylinky (oregano, bazalka,...)
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Vejce si rozklepněte do mísy, vidličkou je rozšlehejte a zlehka je prosolte. Do vajec přimíchejte mléko, majonézu, strouhaný sýr a všechno koření, které chcete použít.

  2. V této směsi postupně z obou stran namáčejte krajíce chleba nebo jiného pečiva a skládejte je do pekáče tak, aby mezi pečivem pokud možno nebyly žádné mezery. Pekáč je samozřejmě třeba nejprve vymazat olejem. Vzhledem k množství surovin budete možná muset použít pekáče dva. Zbytkem vaječné směsi zalijte pečivo v pekáči.

  3. Vaječnou směs potřete kečupem nebo rajským protlakem a naskládejte na ni na kolečka či na kostičky nakrájený salám. Salám překryjte mozzarellou nakrájenou na plátky.

  4. Plech dejte do trouby rozpálené na 220 °C a pečte přibližně čtvrt hodiny. Pak teplotu stáhněte na 180 °C a pečte dalších deset až patnáct minut, podle výšky pizzy. Servírujte hned po upečení.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
česká
30 minut délka vaření
jednoduché recept
česká
30 minut délka vaření
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Moderní magazín pro ženy s názorem

Redakce

Právní náležitosti

Zůstaňme v kontaktu

© 2017 - 2022 damskaliga.cz

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek