Neděle , 13. 10. 2024

Renáta

Jednoduchá pizza na český způsob je hned hotová

Pizza si jakožto prototyp jednoduchého a variabilního jídla doslova podmanila celý svět. A není důvod nepřipravit si ji i doma, speciální pec není potřeba a hotovo budete mít raz dva. I v troubě si můžete upéct pizzu, která bude o poznání chutnější než zmražené polotovary, které můžete koupit v supermarketech. Domácí pizzu si navíc můžete přizpůsobit svému vkusu. Recept, který vám dnes představíme, tak berte spíše jako inspiraci.
jednoduchá pizza
Připravte si doma zcela jednoduchou pizzu. (foto: electropiknik.cz)

Jednoduchá pizza – ingredience

Jednoduchá pizza není nic složitého. Na těsto budete potřebovat:

  • 600 g hladké mouky
  • 300 ml vody, nejlépe převařené a vystydlé
  • 20 ml olivového oleje
  • 10 ml medu
  • 1 kostičku pekařského droždí
  • Sůl

Obloha pizzy se může lišit podle vašich chutí. Můžeme využít například:

  • 400 g hodně zralých měkkých rajčat nebo rajčatový protlak či kečup
  • 300 g strouhaného čtyřicetiprocentního eidamu nebo jiného tučného sýra
  • 250 g na kostičky nakrájeného salámu dle vašeho gusta
  • 1 malou plechovku sterilované kukuřice

Příprava

V malé misce si smíchejte droždí s medem a troškou vody. Rozmíchejte je do pastovité hmoty a odložte stranou. V dostatečně velké míse smíchejte mouku, olivový olej a zbytek vody. Těsto pořádně zpracujte a pak do něj přidejte pastu z droždí a medu. Těsto opět pořádně propracujte a na závěr ho přisolte. Pak mísu přehoďte čistou látkovou utěrkou či plátnem a dejte na teplé místo vykynout. Těsto by mělo kynout zhruba tři čtvrtě hodiny.

Vykynuté těsto rozdělte na dvě poloviny. Oba díly rozválejte na hranatou placku a umístěte do plechu na pečení vyloženého pečicím papírem. Tím je hotový základ pizzy. Nyní je třeba ji dozdobit. I když by s tím praví Italové nesouhlasili, volba oblohy je hlavně na vás a na vašich chutích. Nemusíte se bát experimentovat. Základem by každopádně měl být rajský protlak. Nebo, v horším případě, kečup. Pokud volíte kečup, sáhněte po tom, který má velký obsah rajčat.

Pokud jde o naši vzorovou pizzu, postup je následovný: Na těsto vyskládejte vrstvu najemno nakrájených rajčat, případně těsto potřete kečupem či rajským protlakem. Na rajčatovou vrstvu rovnoměrně rozprostřete na kostičky nakrájený salám. Pak přijde na řadu kukuřice a celou pizzu na závěr zasypte strouhaným sýrem.

K TÉMATU  Vepřový bůček do skla! Pochoutka, co vám vydrží na horší časy

Pizzu dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Doba pečení se může lišit podle využitých ingrediencí, obvykle jde o 15 až 20 minut. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jednoduché a chuťově dokonalé mini pizzy. Už jste je vyzkoušeli?

Jednoduchá a rychlá domácí pizza na český způsob

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek