Domů » Recepty » Tyto karbanátky můžete i při dietě. Jsou bez tučného masa, strouhanky a přitom skvěle chutnají
karbanátky
Máte chuť na letní karbanátek? (zdroj foto: pixabay.com)
Recepty

Tyto karbanátky můžete i při dietě. Jsou bez tučného masa, strouhanky a přitom skvěle chutnají

Karbanátky jsou obecně celkem tučným a také nezdravým jídlem, a to jak z důvodu, že běžně používané vepřové není příliš libové. A k tomu ještě přidejme přípravu na oleji a sádle. Pokud vám obojí vadí, zkuste zajímavou alternativu. Tyto karbanátky můžete jak při dietě, tak i pokud dodržujete zásady zdravého stravování.

Co budete potřebovat?

Chcete tyto zdravé a dietní karbanátky vyzkoušet na vlastní kůži? Není nic jednoduššího, než začít tím, že si nachystáte všechny potřebné ingredience. To jsou tyto:

  • 750 g kuřecího masa
  • 150 g sterilovaného zelí
  • 100 g mozzarelly
  • 1 lžíce čerstvých bylinek
  • 1 vejce
  • 1 lžička majoránky
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl a pepř

Připravte si masovou směs

Jakmile máte hotové všechny ingredience, můžete se pustit do přípravy masové směsi. Není to nic složitého. Maso nejprve nameleme – pokud jste už nekoupili mleté drůbeží. K němu postupně přidáte všechny ingredience, jako je najemno nakrájené zelí, najemno nastrouhaná mozzarella, nebo prolisovaný česnek.

Dále je směs třeba spojit pomocí vajíčka, ale i dochutit pomocí soli, pepře, majoránky a také bylinek. Směs je třeba důkladně propracovat. Pokud by to bylo nutné, je možné přidat i trochu studené vody. Tu v případě potřeby přidejte podle citu.

Vytvořte si karbanátky

karbanátky
Tvarování karbanátků z připravené směsi. (zdroj foto: youtube.com)

Když je směs hotová, můžete z ní dělat jednotlivé karbanátky. K tomu použijte své ruce a svou zručnost. Aby se vám maso nelepilo, namočte si ruce ve vodě a potom ve svých dlaních vytvarujte první karbanátek. A potom každý další.

Upečte v troubě

Jde o zdravé dietní karbanátky a tak na smažení na pánvi v oleji nebo sádle zapomeňte. Karbanátky rovnejte jeden vedle druhého na plech vyložený pečicím papírem. Když je plech plný, dejte ho do trouby, kterou si předtím předehřejete na teplotu 180 stupňů Celsia. Při té pečte karbanátky 20 minut, potom je všechny obraťte a takto dopékejte dalších 20 minut. Následně vyndejte a můžete servírovat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Dietní koláč z ovesných vloček. Skvělý tip na netradiční zákusek

data-matched-content-rows-num="3,3" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked,image_stacked">

Redakce DámskáLiga.cz

Napište komentář

Klikněte pro napsání komentáře

Napsat komentář

Pin It on Pinterest