Pondělí , 22. 04. 2024

Evžénie

Domácí medový dort je lepší než medovník z cukrárny

Pokud milujete medovník, zbystřete. Máme pro vás medový dort s vanilkovým krémem, který je ještě lepší než váš oblíbený zákusek. Navíc se nemusí péct a hotový ho budete mít rychleji, než byste řekla švec. Vanilkový krém se k medovému těstu skvěle hodí, lahodné chuti dortu navíc pomůže lehká rumová příchuť. Pokud je dort jen pro dospělé, můžete použít i pravý rum.
medový dort
Znáte tento medový dort? (foto: electropiknik.cz)

Ingredience na medový dort

Protože je tento medový dort nepečený, pomůžeme si už hotovými pláty na medovník, které koupíte v každém lepším supermarketu. Namísto těsta budete potřebovat:

  • 1 velké balení medovníkových plátů

Na vanilkový krém si připravte

  • 500 ml plnotučného mléka
  • 250 g másla
  • 125 g moučkového cukru
  • 1 balení Zlatého klasu od Dr. Oetkera nebo klasického vanilkového pudinku
  • 1 pytlíček vanilkového cukru
  • Pár kapek rumu nebo rumového aroma

Příprava:

Mléko si přelijte do dostatečně velkého kastrolu a dejte ho ohřát na mírném plamenu. Ještě než dosáhne bodu varu, rozmíchejte v něm Zlatý klas nebo pudink, cukr a vanilkový cukr. Za stálého míchání uvařte klasický pudink. Krátce předtím, než bude pudink hotový, do něj přimíchejte pár kapek rumu nebo rumového aroma, které dodá dortu větší šmrnc.

Hotový pudink odstavte z plotny, nechte minutku nebo dvě chladnout a pak do něj rozmíchejte na kousky nakrájené změklé máslo. Máslo do pudinku dobře zapracujte, aby vnikla hladká a stejnoměrná hmota. Pak nechte krém vystydnout na pokojovou teplotu.

Formu nebo plech na pečení si vyložte pečicím papírem a umístěte do ní medovníkový plát. Ten potřete přibližně půlcentimetrovou vrstvou vanilkového krému, zarovnejte ji a přiložte na ni druhý plát. Stejný postup opakujte ještě dvakrát – hotový dort tak bude mít čtyři vrstvy medovníkových plátů a tři vrstvy krému. Svrchní plát můžete přizdobit čokoládovou polevou.

Hotový dort dejte na několik hodin zatuhnout do ledničky. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Medový řez: Pro milovníky sladkých zákusků

Domácí turecký med z tvarohu, nikoliv z vaječných bílků. Mňam!

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

0.0/5

20 minut příprava + minimálně 3 hodiny chlazení

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek